Yaşlı nesiller sağlık uygulamalarının kullanımı konusunda milenyumlulardan daha aktif

Telemedicine sağlayıcısı American Well'in yaptığı bir ankete göre da yaşlı nesiller sağlık uygulamalarının kullanımı konusunda milenyumlulardan daha aktif.
Yaşlı nesiller sağlık uygulamalarının kullanımı konusunda milenyumlulardan daha aktif

Yapılan araştırmalara göre milenyumlular teknolojiyi ve mobil uygulamaları oldukça yoğun kullansalar da sağlık uygulamalarına çok talep göstermiyorlar. Telemedicine sağlayıcısı American Well'in yaptığı bir ankete göre da yaşlı nesiller sağlık uygulamalarının kullanımı konusunda milenyumlulardan daha aktif.

Öncelikle yapılan anketin, 18-34, 35-44, 45-54, 55-64, 65 yaş ve üzeri olmak üzere 5 farklı yaş grubunu baz alınarak yapıldığını belirtelim. Paylaşılan bilgilere baktığımızda eczane uygulamalarını en az kullanan kesim %29 ile 18-34 yaş grubu.

Karşılaştırmak gerekirse eczana uygulamalarını en yoğun şekilde kullanan yaş grubu olan 45-54 yaş grubu, %42 oranında eczane uygulamalarını kullanıyor. Sağlık sigortası uygulamalarına baktığımızda ise yine en düşük kullanım oranının 18-34 yaş grubunda olduğunu görüyoruz.

18-34 yaş grubundaki kullanıcıların sadece %21'i sağlık sigortası uygulamalarını aktif olarak kullanıyor. Sağlık sigortası uygulamalarını en çok kullanan yaş grubu ise %40 ile 55-65 yaş grubu oldu. Online muayene uygulamalarının kullanıma baktığımızda 18-34 yaş grubu yüzde 13, 65 ve üzeri yaşa sahip olan yaş grubu ise %8 ile ön plana çıkıyor.

Milenyumlular genel olarak sağlık uygulamalarını az kullansa da spor odaklı fitness uygulamalarını oldukça yoğun bir şekilde kullanıyorlar. 18-34 yaş grubunda yer alan anket katılımcılarının %46'ı fitness uygulamalarını kullanıyor. Fitness uygulamalarını en az kullanan anket katılımcıları ise 65 ve üzeri yaşa sahip olan katılımcılar.

Fitness ile birlikte milenyumluların yoğun olarak kullandığı bir diğer uygulama çeşidi ise beslenme takibi uygulamaları. 18-34 yaş grubu %43 ile beslenme takibi uygulamalarını en aktif bir şekilde kullanan yaş grubu. Beslenme takibi uygulamalarını en az kullanan yaş grubu ise %20 ile 65 ve üzeri yaş grubu.

Son olarak ise karşımıza kilo takibi uygulamarı çıkıyor. Milenyumlular %38 ile kilo takibi uygulamalarını en aktif kullanan yaş grubu. Kilo takibi uygulamalarını en az kullanan yaş grubu ise tahmin edebileceğiniz üzere %17 ile 65 yaş ve üzeri yaş grubu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.