Commencis ve Almanya merkezli FinLeap'ten yeni şirket: Finbyte [Duyum]

Aldığımız duyumlara göre Fatih İşbecer, Avrupa’nın en hızlı büyüyen fintech şirketlerinden Almanya merkezli FinLeap ile ortak bir teknoloji şirketi kuracak.
Commencis ve Almanya merkezli FinLeap'ten yeni şirket: Finbyte [Duyum]

Daha önce kurdukları mobil teknoloji firması Pozitron’u İngiltere merkezli Monitise’a satarak Türkiye’nin yazılım alanındaki en büyük exitlerinden birini yapan Fatih ve Fırat İşbecer'in Pozitron'u sattıkları firmadan geri satın alarak Monitise MEA'yı Commencis markası ile devam ettireceklerini sizlere geçtiğimiz yılın Ekim ayında aktarmıştık.

Büyük veri, yapay zeka ve yazılım alanlarında faaliyet gösteren Commencis'in şirketlerin dijitalde büyümelerine öncülük etmeyi hedeflediğini de ekleyelim. Bugün aldığımız duyumlara göre ise Fatih İşbecer şimdi de Avrupa’nın en hızlı büyüyen fintech şirketlerinden Almanya merkezli FinLeap ile ortak bir teknoloji şirketi kuracak.

2014 yılında IONIQ Group ve Ramin Niroumand tarafından Berlin’de kurulan FinLeap, Avrupa'nın önde gelen finansal teknoloji şirketlerinden biri. Aldığımız duyuma göre FinLeap ve Commencis ortaklığı ile kurulacak olan teknoloji şirketinin adı ise Finbyte olacak.

Kurulan şirket için İstanbul Commencis ve Almanya FinLeap koordineli bir şekilde çalışacak. Finbyte şirketinin merkezi ise Berlin'de yer alacak. Yeni ortak şirket Finbyte'ın başta Almanya olmak üzere Batı Avrupa’da teknoloji üreten bir merkez olması hedefleniyor.

Commencis, Finbyte ile Batı Avrupa’daki faaliyetlerini artırarak Türk mühendislerinin yazılım alanında ihracatımıza destek olacak ürünler geliştirmesine imkan tanımış da olacak. Finbyte'ın özellikle fintech alanında yazılım, büyük veri ve analitik çözümlerine odaklanacağını da ekleyelim. Konu ile ilgili resmi duyurunun ise önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.