Bankalar, Türk Telekom hisselerini satışa hazırlanıyor

Türk Telekom'un yüzde 55 ile çoğunluk hisselerini elinde tutan bankalara ait Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş elindeki şirket hisseleri için satış açıklaması yaptı.
Bankalar, Türk Telekom hisselerini satışa hazırlanıyor

Türk Telekom'un yüzde 55 ile çoğunluk hisselerini elinde tutan bankalara ait Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş elindeki şirket hisseleri için satış açıklaması yaptı. Aralarında Akbank, Türkiye İş Bankası ve Garanti BBVA'nın da bulunduğu bankalar, Levent Yapılandırma Yönetimi'nin sahipliğindeki yüzde 55'lik Türk Telekomünikasyon paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley'yi yetkilendirdi.

Bankalar, Türk Telekom'un eski sahibi olan OTAŞ'ın elindeki hisseleri, kredi borcunu ödeyemediği için geçtiğimiz yıl sonunda resmen alarak, şirket yönetimini de devralmıştı. Türk Telekom'un yönetimini fiilen devralan 12 bankanın ortak kuruluşu olan Levent Yapılandırma Yönetimi, kendine ait hisseleri satışa çıkardığını duyurdu. Bunun üzerine Akbank, İş Bankası ve Garanti BBVA, Levent Yapılandırma ve Türk Telekom hisseleriyle ilgili açıklama yaptı. 

Bankalardan yapılan açıklama ise şu şekilde:

Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş.'nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki %55'lik Türk Telekomünikasyon A.Ş. paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley & Co. International plc. (Morgan Stanley) satış danışmanı olarak yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacaktır. Satış sürecinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yerel danışman olarak görev alacaklardır.

Türk Telekom'un bugünkü piyasa değerinin yaklaşık 20 milyar TL, yani ortalama 3,5 milyar dolar olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.