Amazon yatırımcısı olduğu Rivian'dan 100 bin elektrikli teslimat aracı satın alacak

Amazon, Rivian'dan 2021 ile 2024 arasıda 100 bin elektrikli teslimat aracı satın alacak.
Amazon yatırımcısı olduğu Rivian'dan 100 bin elektrikli teslimat aracı satın alacak

Amazon CEO'su Jeff Bezos, elektrikli araç girişimi Rivian'ın Amazon'un teslimatlarda kullanması için 100 bin elektrikli araç üreteceğini duyurdu. Girişimin, daha önce Amazon'dan 700 milyon dolar, Ford'dan ise 500 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatmak fayda var. 

Bezos, iklim değişikliği problemine yönelik şirketin planlarından bahsettiği konuşmasında ilerleyen dönemde teslimat araçlarının elektrikli olacağını duyurdu. Rivian ile bu konuda anlaşma imzaladıklarını söyleyen Bezos, Rivian'dan 2021 ile 2024 arasıda 100 bin elektrikli teslimat aracı satın alacaklarını dile getirdi. 

Bu arada Rivian'ın şimdiye kadar üretim planlarında elektrikli pick-up Rivian R1T ve elektrikli SUV Rivian R1S olmak üzere sadece iki araçtan bahsettiğini de ekleyelim. İlk etapta resmi açıklamayı Jeff Bezos yapmış olsa da yakın zamanda Rivian'ın da üreteceği elektrikli minibüsün detaylarını paylaşması bekleniyor. 

Şubat ayında Amazon liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda, ikilinin iş birliği için görüşemelere başladığını da belirtmekte fayda var. 

Rivian R1T ve R1S'in üretimine gelecek yılın sonlarına doğru başlayacak olan şirket, tüketicilere yönelik bir sonraki üretiminde Amazon'a sunduğu minibüslerden faydalanabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.