Mercedes-Benz de elektrikli scooter pazarına girdi

Micro ile iş birliğine giden Mercedes-Benz, 2019 Frankfurt Motor Show'da elektrikli scooter modelini tanıttı.
Mercedes-Benz de elektrikli scooter pazarına girdi

Geçtiğimiz Ağustos ayında dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden olan Audi'nin 2 bin euroluk bir elektrikli scooter ürettiğini sizlere aktarmıştık. Elektrikli scooterların popülerlikleri her geçen gün artarak devam ediyor. Bu hafta ise bir başka önemli otomobil üreticisi olan Mercedes-Benz elektrikli scooter pazarına girdiğini duyurdu. 

Söz konusu scooterı üretmek için elektrikli scooter üreticisi olan Micro ile iş birliğine giden Mercedes-Benz, 2019 Frankfurt Motor Show'da elektrikli scooterını tanıttı. Mercedes-Benz E-Scooter isimli modelin 2020 yılında satışa sunulması bekleniyor.

Şehir içi kullanım için oldukça ideal bir çözüm olan elektrikli scooter modelleri, her geçen gün daha da popüler bir hale geliyor. Audi ve Mercedes-Benz gibi Almanya merkezli otomobil üreticilerinin şimdi elektrikli scooter üretmeye başlamalarının tesadüf olmadığını da ekleyelim.

Geçtiğimiz Haziran ayında alınan bir kararla birlikte elektrikli scooterların Almanya yollarında kullanılmasına izin verildi. Söz konusu izni fırsata çevirmeyi hedefleyen otomobil üreticileri ise geliştirdikleri elektrikli scooter modellerini görücüye çıkardılar.

Micro ve Mercedes-Benz iş birliği ile üretilen Mercedes-Benz E-Scooter modelinin fiyatı, menzili, son hızı veya ağırlığı ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. Scooterın teknik bilgilerinin ilerleyen dönemlerde paylaşılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.