Fenomenlerin kullandıkları ürünleri ve giysileri tek tıkla satın almaya olanak sağlayan sosyal ağ: 21 Buttons

Bir fenomenin ne giydiğini öğrenmeyi oldukça kolay hale getiren bir uygulama olan 21 Buttons, son dönemde her yerde karşımıza çıkmaya başladı.
Fenomenlerin kullandıkları ürünleri ve giysileri tek tıkla satın almaya olanak sağlayan sosyal ağ: 21 Buttons

Son dönemde sosyal ağların ciddi bir ivme kazanmasıyla fenomenliğin artık bir meslek haline dönüştüğünü söylemek mümkün. Günümüzde, yediği, içtiği, giydiği gündem haline gelen fenomenlerin ünlü isimlerden hiçbir farkı kalmadı. Zira bu kişilerin milyonları bulan takipçi sayıları da aksini söylemiyor. 

Fenomenler neden bu kadar takip ediliyor?

Öncelikle geçmişin lüks tüketiminin daha "ulaşılabilir" olduğunu söylemek mümkün. Elbette maddi açıdan ciddi çıkmazların olduğu bir dönemdeyiz, fakat giysi pazarında mevcut haldeki fabrika üretimi ile birlikte çeşit sayısında ciddi bir artış olan ürünler, hemen hemen her bütçeden insanın ulaşabileceği bir hale geldi. Geçmişte bir dergi kapağında poz veren ünlünün üzerindeki elbise, o dönem için eşi benzeri bulunmaz bir seviyedeyken, şu anda herhangi bir fenomen ya da ünlünün giydiği elbiseye tek tıkla ulaşabiliyoruz. Durum böyle olunca girişimciler de bu pazarda kendine yeni bir alan yaratma peşine düşüyor ve ortaya hatırı sayılır derecede kullanıcı sayısına sahip uygulamalar çıkıyor. 

"Kim, ne giymiş?"

Belki sadece fikir edinmek, belki de beğenilme arzusunun getirdiği içgüdüsel bir hareketle "Kim, ne giymiş?" sorusu, özellikle sosyal medya kullanımın da artmasıyla zihinleri meşgul ediyor. Sosyal medyada ciddi kitlelere ulaşan fenomen kesimin, birden çok marka ile çalıştığını söylemek mümkün. Kişilerin profesyonel ve sanatsal fotoğrafları -ki mobil uygulamalarla böyle bir fotoğraf ortaya çıkarmak gerçekten oldukça basit- ürünleri milyonlarca takipçiye ulaştırmak için en doğru yollardan biri gibi görünüyor. 

İhtiyaçtan doğan bir uygulama: 21 Buttons

Bir fenomenin ne giydiğini öğrenmeyi oldukça kolay hale getiren bir uygulama olan 21 Buttons, son dönemde her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Instagram gibi çalışan, ancak ürünlere odaklanan bu uygulama, aslında çok da yeni değil. 2015 yılında, Marc Soler Obradors tarafından Barselona'da hayata geçirilen girişim, daha önce de bahsettiğimiz gibi sosyal medya kullanımının artmasıyla mobil uygulamalar arasında kendine oldukça önemli bir yer buldu. 21 Buttons, bugüne kadar 30 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Öncelikle platformda fazlasıyla "bug" olduğunu belirtmekle beraber, 21 Buttons'ın oldukça basit bir sistematiği olduğunu hatırlatalım.

Nasıl kullanılır?

Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra platforma üye olmanız bekleniyor. Sizden ad-soyad, kullanıcı adı, tercih ettiğiniz giysi türleri, yaşınız gibi bilgiler isteniyor. Akabinde seçtiğiniz kritelere uygun olan kişilerin profilleri akış sayfasında karşınıza çıkıyor. "Keşfet" kısmından kategori, marka, renk ve fiyat odaklı aramalar yapabiliyorsunuz. Örneğin; bir fotoğrafta birinin giydiği ayakkabıyı, eğer o kişi paylaşmayı tercih etmişse, orada bulunan butona tıklayarak alabileceğiniz web sitesine yönlendiriliyorsunuz. Direkt olarak siteye gönderilmeden önce pop up şeklinde mağazayı ve fiyatı görebiliyorsunuz. 

Alışveriş sevenler ve lookbook oluşturmak isteyenler için kayda değer bir uygulama olan 21 Buttons'ı kullanmak için herhangi bir ücret talep edilmiyor. 

Uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.