Starbucks'tan ödeme odağında dikkat çeken yenilik: NFC destekli kalem

Starbucks, yeni bir donanım ürünü ile karşımıza çıktı. Kahve makinelerinden esinlenerek bir kalem üreten Starbucks, ürettiği NFC destekli kalemi önümüzdeki Ekim ayında Japonya'da yer alan mağazalarında satışa sunacak.
Starbucks'tan ödeme odağında dikkat çeken yenilik: NFC destekli kalem

Dünyanın en önemli kahve zincirlerinden olan Starbucks, yeni bir donanım ürünü ile karşımıza çıktı. Kahve makinelerinden esinlenerek bir kalem üreten Starbucks, ürettiği kalemi önümüzdeki Ekim ayında Japonya'da yer alan mağazalarında satışa sunacak.

Tabii ki Starbucks tarafından üretilen kalemin normal bir kalem olmadığını da ekleyelim. NFC teknolojisine sahip olacak olan kalem, Starbucks'ta temassız bir şekilde ödeme yapılabilmesine de olanak tanıyacak. "Starbucks Touch: The Pen" isimli kalem içinde bir dijital cüzdan ile bağlı olan NFC okuyucusu bulunduruyor.

Starbucks Touch: The Pen'in FeliCa teknolojisini kullanacağını da ekleyelim. Japonya'da oldukça popüler olan FeliCa teknolojisinin Starbucks'ın kart sisteminde kullanıldığını da belirtelim. Kullanıcılarına yeni ödeme yöntemleri sunma konusunda oldukça başarılı olan Starbucks, ürettiği kalem ile birlikte ödeme konusunda yeni bir adım daha atmış oldu.

Tabii ki kalem ile ödemenin pek de kullanışlı bir ödeme yöntemi olmadığını da ekleyelim. Kalem ile ödeme ancak yanınızda telefonunuzun olmadığı durumda kullanışlı bir seçenek haline gelebilir. Starbucks Touch: The Pen modelinin Starbucks'ın Japonya'da kullanıma sunduğu 4. Starbucks Touch ürünü olduğunu da ekleyelim.

Starbucks'ın Touch markası ile satışa sunduğu ürünler arasında kahve şişesi, akıllı telefon kılıfı ve NFC destekli bir el çantası bulunuyor. Paylaşılan bilgilere göre Starbucks Touch: The Pen önümüzdeki Çarşamba günü online olarak satışa sunulacak. Siyah, gümüş ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacak olan kalemi fiyatı ise 47 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.