Küçük satın alımlar için kredi kartı yerine nakit para tercih ediliyor

2018 yılında, kredi kartının tüketici alımlarındaki payı toplam alımların %23'üne yükseldi. Bununla birlikte üçüncü en yaygın ödeme yöntemi haline geldi ve kart borcu yüksek seviyelerde seyretmeye devam etti.
Küçük satın alımlar için kredi kartı yerine nakit para tercih ediliyor

ABD'de de kredi kartı kullanımı artmasına rağmen, bu ödeme yönteminin küçük satın alımlar için hala ilk sırada olmadığını belirtelim. 2018 yılında, kredi kartının tüketici alımlarındaki payı toplam alımların %23'üne yükseldi. Bununla birlikte üçüncü en yaygın ödeme yöntemi haline geldi ve kart borcu yüksek seviyelerde seyretmeye devam etti. Ancak Creditcards.com'un yaptığı araştırmaya göre tüketiciler, kredi kartlarını daha küçük satın alımlar için kullanmıyor.

Araştırmaya katılanların %26'sı 10 doların altındaki alışverişler için kredi kartı yerine nakit veya banka kartı kullanmayı tercih ettiğini söylüyor. Kullanıcıların sadece %11'i bu gibi küçük alışverişler için kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Kredi kartı kullananlar, ödüllerin motivasyonlarını artırdığını söylüyor. Küçük alımlar, tüketici harcamalarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Ortalama bir tüketici, ayda 40'tan fazla ödeme yapıyor ve bunun yarısı 24,99 doların altında yer alıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.