Instagram gönderileri ve IGTV içerikleri artık Facebook üzerinden planlanabilecek

Uzun süredir beklenen özelliğin, işletmeler tarafından yaygın bir şekilde kullanılması bekleniyor.
Instagram gönderileri ve IGTV içerikleri artık Facebook üzerinden planlanabilecek

Creator Studio'ya yeni bir güncelleme getiren Facebook, bu yeni güncelleme ile işletme hesaplarının Instagram gönderilerini ve IGTV yayınlarını altı ay önceden planlayabileceğini duyurdu. Facebook, bu yeni özelliğin yanı sıra canlı yayın, Watch Party ve Creator Studio kapsamında yaptığı yenilikleri de tanıttı. 

Aslında Instagram'da gönderi paylaşma özelliğini geçtiğimiz yıl üçüncü parti hizmetlerin kullanımına açmıştı. Ancak bu uzun süredir beklenen özelliğin Facebook'un kendi platformlarında yayına alması, işletmeler tarafından yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlayabilir. Üstelik atılan bu adım ile birlikte kullanıcıların üçüncü parti uygulamalarda karşılaştığı gönderide birden fazla fotoğraf paylaşamama gibi kısıtlamalar da ortadan kalkabilir. 

Özellikten faydalanabilmek için bir Instagram işletme hesabına ya da Facebook sayfasıyla bağlantılı bir içerik üreticisi hesabına sahip olmanız gerektiğini belirtelim. Facebook sayfanız ile Instagram hesabınızı ilişkilendirdikten sonra ise sayfanın üst kısmında yer alan Instagram düğmesine tıklayarak gönderilerinizi planlayabiliyorsunuz. Bu panel üzerinden görsellerinizi kırpabiliyor ve gönderilerinize etiket ile konum ekleyebiliyorsunuz. Şimdilik sadece gönderileri destekleyen panel, henüz Hikayeler formatı için kullanılamıyor. 

Bu arada Facebook'un Watch Party ve Creator Studio'ya getirdiği yeni özelliklerden bahsetmekte de fayda var. Getirilen yeni özellikler kapsamında yayıncılar, canlı yayınlar için prova özelliğine kavuştu. özellik sayesinde yayıncılar, canlı yayından önce adminlerin denetiminde bir test yayını yapabilecek. Bunun yanı sıra Canlı yayınlar, yayın bittikten sonra kısaltılarak paylaşılabilecek. Canlı yayın süresinin maksimum 4 saatten 8 saate taşındığını da ekleyelim. 

Watch Party'ye ise önceden planlama ve yeniden oynama özellikleri eklendi. Platformun canlı altyazı özelliği başta Arapça, Çince ve Almanca olmak üzere 13 yeni dili desteklemeye başlarken, birlikte izleme özelliğine yeni performans istatistikleri getirildi.

Ancak istatistikler odağında yapılan tek değişiklik bununla sınırlı değil. Şirket, Creator Studio'ya yeni istatistikler ekleyerek yayıncıların Instagram ve Facebook içeriklerine dair daha detaylı bilgi almasını sağlıyor. 

Facebook'un içerik üretici ve işletme odağında yaptığı tüm bu yenilikler, potansiyel reklam verenleri uygulama ailesini kullanmaya teşvik edecek nitelikte. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.