Enerji IoT platformu Reengen, ikinci tur yatırımının detaylarını açıkladı

Reengen, A serisi ikinci aratur yatırımını Faruk Eczacıbaşı, Kerim Sengir, Samet Ensar Sarı, Onur Kavak, Berç Çubukçiyan ve İstech'ten aldığını duyurdu
Enerji IoT platformu Reengen, ikinci tur yatırımının detaylarını açıkladı

Bulut tabanlı enerji yönetim platformu  Reengen, 2019 kurumsal partnerlik ikinci ara tur yatırımının detaylarını paylaştı. 2013'te devlet desteği ile yola çıktığını aktaran Reengen, ilk yatırımını 2017’nin Kasım ayında Bill Gates ve IFC’nin de yatırımcılarından olduğu Seattle merkezli yatırım fonu Capria Ventures ve idacapital’in yanı sıra, İTÜNova ve Cem Tüfekçi'den aldığını belirtti.

Şahin Çağlayan, Burak Sefer ve Utku Simitli tarafından kurulan girişim, ikinci aratur yatırımını ise Faruk Eczacıbaşı, Kerim Sengir, Samet Ensar Sarı, Onur Kavak, Berç Çubukçiyan ve İstech'ten aldığını duyurdu. Bu yatırımın yanı sıra önemli AB fonlarından ve hibe fonlardan yararlandığını belirten şirket, bu kapsamda 1 milyon euro civarı bütçe ile hareket ettiğini dile getirdi. Açıklamada İkinci A serisi ara tur yatırımı ile İTÜNova'nın 15 çarpanla çıkış yaptığı da belirtidi.

2023 yılında 10 milyon dolarlık yinelenen gelire sahip olmayı hedefleyen Reengen, Ağustos ayında tamamladığı ikinci yatırım turu ile beraber topladığı toplam AR-GE ve yatırım finansmanı tutarını 3 Milyon dolara çıkardı. Şirketin, 2022'de B serisi yatırım turunda 10 milyon dolarlık yatırıma ulaşmayı planladığını da ekleyelim.

6 binden fazla tesise hizmet veren Reengen'in IoT platformunda 40 binden fazla veri işleniyor. Girişimin, Aygaz, İpragaz, Pepsico, Vodafone, Enerjisa, Garanti Bankası, TEB, Finansbank, Boyner, Zara, Koton, Mavi, Flo, Fiba Retail, Medical Park, Yemek Sepeti, İKEA, İBB gibi 100’e yakın kurumun dijital enerji yönetimi servisini üstlendiğini belirtelim. Şu anda  İspanya’da ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 20’ye yakın kurumsal müşterisi olan Reengen, İngiltere’de HSBC, Shell gibi kurumlarla çalışma başlatması da dikkate değer.

30 kişilik ekibi ile yakın zamanda dijital enerji yönetim servisinin üzerine sürdürülebilirlik yönetimi ve fatura yönetimi servislerini de sunmaya başlayan Reengen, EPİAŞ ve Cisco gibi kurumlarla yaptığı ortak AR-GE projeleri ile çok yakında talep tarafı yönetimi ve mikro-şebeke yönetimi gibi dikeyleri de ürün gamına eklemeyi hedefliyor.

2018’de yüzde 138 büyüme kaydeden şirket, 2019 sonunda şirketin yıllık yinelenen gelirlerini 2 katına çıkarmayı hedeflediğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.