Apple, Gorilla Glass'ın yapımcısı Corning’e 250 milyon dolar yatırım yapıyor

Teknoloji devi Apple, iPhone, Apple Watch ve iPad'lerin camları üzerinde çalışan bir tedarikçi olan Corning'e 250 milyon dolar yatırım yapıyor.
Apple, Gorilla Glass'ın yapımcısı Corning’e 250 milyon dolar yatırım yapıyor

Teknoloji devi Apple, iPhone, Apple Watch ve iPad'lerin camları üzerinde çalışan bir tedarikçi olan Corning'e 250 milyon dolar yatırım yapıyor. Apple'ın uzun süreli tedarikçisi ve Gorilla Glass'ın yapımcısı olarak adını duyuran Corning'e 2017 yılında da 200 milyon dolar yatırım yaptığını hatırlatalım.

Şirket, yeni yatırımın hassas cam süreçleri için araştırma ve geliştirmeyi destekleyeceğini söylüyor. Corning, Apple'a her nesil iPhone ve iPad için cam tedarik ediyor; ayrıca iPhone 11 ve 11 Pro'daki camların eskisinden daha da sert olduğunu söylüyor. Bununla birlikte Apple'ın kablosuz şarjı sağlamak için cihazların arkasında da cam kullandığını hatırlatalım. Yani Apple, uzunca bir süredir Corning'le ciddi bir ilişki içerisinde.

Kırılmaya ve çizilmeye dayanıklı cam serisi Gorilla Glass’ı geliştirerek günümüzde kullandığımız pek çok tabletin ve akıllı telefonun ekranını korumayı başaran Corning, 1851 yılında Amerika’da kurulan köklü bir şirket. Gorilla Glass ekran teknolojisi, çoğunlukla pazarda üst uç segmentte konumlanan cihazlarda kullanılıyor.

Şirketin yaptığı yeni yatırımlar, yeni tesisler inşa etmek ve üreticilere yardım etmek için kurulan Advanced Manufacturing Fund (Gelişmiş Üretim Fonu) ile Apple'ın ABD merkezli şirketlere milyarlarca dolar harcama taahhüdünün bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Apple başlangıçta 1 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyordu, ancak şirket ilk fonun tamamını kullandığını açıkladı. Apple 5 milyar dolarlık fonunun 1 milyar dolarını şimdiden harcadı. Örneğin; Apple, TrueDepth kameranın üreticisi Finsar'a 390 milyon dolar ve alüminyum üreticisi Elysis'e 10 milyon dolar yatırım yaptı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.