Sinemia'nın ABD'deki rakibi MoviePass kapanacağını duyurdu

14 Eylül'de kapacanacak olan MoviePass'in ve sahip olduğu Moviefone ve MoviePass Films'in satılması söz konusu.
Sinemia'nın ABD'deki rakibi MoviePass kapanacağını duyurdu

Sinemia'nın ABD'deki rakibi sinema abonelik girişimi MoviePass, ana şirketi Helios and Matheson tarafından hazırlanan bir basın bülteni ile 14 Eylül'de kapacanacağını duyurdu. Duyuruda MoviePass 'in sermayesini yeniden düzenleme  çabalarının bugüne kadar başarılı olamadığını dile getiren şirket, MoviePass için fon aramaya devam edeceklerini de belirtti. 

Buna rağmen MoviePass hizmetinin devam edip etmeyeceğini ya da ne zaman devam edeceğini tahmin edemediklerinii söyleyen şirket, Helios and Matheson yönetim kurulu üyelerinden oluşan yeni bir “stratejik inceleme komitesi”nin konuyu her açıdan değerlendirdiğini ifade etti. Bu değerlendirme kapsamında MoviePass'in tamamen satılması söz konusu olabilir. Üstelik MoviePass ile birlikte markanın film listeleme servisi Moviefone ve şirketin prodüksiyon gücü MoviePass Films de alıcılara sunulabilir.

Tıpkı Sinemia'nın kapanış sürecinde olduğu gibi MoviePass de geçtiğimiz aylarda sancılı bir süreçle karşı karşıya kaldı. İlk olarak 2011'de çıkış yapan MoviePass, 9.99 dolardan sunduğu aylık aboneliklerle 2017'de kendini manşetlere taşımayı başarmıştı. Aynı yıl 1 milyondan fazla aboneye ulaşan girişim, iş modelindeki açıklar nedeniyle zor durumda kaldı. Son aylarda sadece bazı eyaletlerdeki kullanıcıların faydalanabildiği MoviePass, yeni abone alımını durdurmasıyla da gündeme gelmişti. 

MoviePass'in kullanıcı tabanı genişlemiş olsa da, Cinemark gibi sinema salonlarının kendi ürünlerini çıkarması ve Sinemia gibi pazardaki yeni oyuncular markayı kapanışa yönlendirmiş olabilir. Ancak kapanışın ardındaki en büyük sebep MoviePass'in kazandığı  abonelik gelirinin, aylık sinema bileti maliyeti tarafından gölgede bırakılması olarak öne çıkıyor. Öyle ki; MoviePass'in aldığı 70 milyon dolarlık yatırım dahi şirketin ayakta durması için yeterli olmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.