İletişim gizliliğini esas alan alternatif e-posta platformu: Altmails

Platform sizin yeni bir mail adresi oluşturuyor gibi görünse de aslında özünde seçtiğiniz mail adresinizi bağlayabileceğiniz bir uzantı görevi görüyor.
İletişim gizliliğini esas alan alternatif e-posta platformu: Altmails

Günümüzde hemen hemen her web sitesi ya da uygulama, kullanıcıdan bir e-posta adresi istiyor. Hatta kimi zaman herhangi bir haber sitesinde yazanları okumak için bile e-posta adresinizi vererek bültenine kayıt olmanız gerekiyor. Ancak bütün bu sürecin sonunda kullanıcının "Gelen Kutusu" gereksiz birçok ileti ile doluyor ve bunun önüne geçmek için aboneliklerden teker teker çıkmak gerekiyor. 

Altmails nedir?

Ancak alternatif bir e-posta platformu diyebileceğimiz Altmails, bu problemin önüne geçmeyi hedefliyor. Öncelikle Altmails'in ne olduğundan kısaca bahsedelim. Platform sizin yeni bir mail adresi oluşturuyor gibi görünse de aslında özünde seçtiğiniz mail adresinizi bağlayabileceğiniz bir uzantı görevi görüyor. Örneğin; özel bir mail adresimi her yere yazmak istemediğim zaman ya da Gmail uzantısı olan bir adresimin daha profesyonel görünmesini istediğim zaman, seçtiğim kullanıcı adıyla @altmails uzantısını kullanarak yeni bir adres oluşturuyorum. Böylelikle istediğim kişiye ve platforma bu uzantıdaki mail adresini veriyor ve gereksiz iletilerin önüne geçiyorum. Aynı zamanda gerçek mail adresim gizliliğini korumaya devam ediyor. 

Platformu kullanmak için sizden herhangi bir üyelik istenmiyor. Dilediğiniz mail adresinizi kullanarak yeni bir uzantı mail adresi oluşturabiliyorsunuz. Ancak daha sonra kendi adresinize bir e-posta geleceğini ve bu kişinin siz olup olmadığının sorulacağını da belirtelim. Yani başkası sizin mail adresinizi kullansa bile dilediğiniz gibi üyeliğinizi iptal edebiliyorsunuz.

Sonuç olarak Altmails, hem kullanıcının mail adresini gizlemesine yardımcı oluyor hem de fazla iletilerden kurtulmasını sağlıyor. Kimliğinizi korumanıza ve kişisel e-posta adresinizin satılmasını veya spam olarak işaretlenmesini önlemenize imkan veriyor.

Platformu buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.