Siber güvenlik girişimi Shape Security'nin değerlemesi 1 milyar doları aştı

Siber güvenlik girişimi Shape Security, F Serisi yatırım turunda 51 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı.
Siber güvenlik girişimi Shape Security'nin değerlemesi 1 milyar doları aştı

Siber güvenlik girişimi Shape Security, F Serisi yatırım turunda 51 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı. Yeni değerlemesi ile unicorn şirket sıfatını alan Shape Security'nin 51 milyon dolar yatırım aldığı F Serisi yatırım turunda liderliği C5 Capital üstleniyor. Turda karşımıza çıkan diğer şirketler ise Kleiner Perkins, HPE Growth ve Norwest Venture Partners oluyor.

Shape Security, şirketleri çalınan veya yeniden kullanılan kimlik bilgilerini kullanarak ağlara bölmek için botlar kullanan otomatik ve taklit saldırılara karşı koruyor. Şirket, kullanıcının konumu gibi bilinen bilgileri karşılaştırarak botları sıradan kullanıcılardan ayırt etmek için yapay zeka kullanıyor ve fare hareketleri gibi toplanan verileri, otomatik girişleri gerçek zamanlı olarak kapatmak için kullanıyor. Şirketin bugüne kadar 2 milyar sahte girişi engellediğini hatırlatalım.

C5 yönetici ortağı André Pienaar'ın Shape'in dünyanın en büyük şirketleri için kesin sonuç odaklı dolandırıcılık karşıtı platform olacağına inandığını söylediğini belirtelim. Pienaar, güçlü bir finansal getiri beklerken, aynı zamanda B2C uygulamalarının kullanıldığı tüm değer zincirine fayda sağlayan stratejik fikirler arayan Avrupa'nın önde gelen birçok şirketine Shape Security platformunu getirebileceklerine inandıklarını da sözlerine ekledi.

Shape CEO'su Derek Smith ise 51 milyon dolar değerindeki yatırımı uluslararası alanda faaliyetlerini genişletmek ve ürün geliştirme sürecinden özellikle yapay zeka odaklı işlerde kullanılacağını söyledi. Ayrıca Shape Security'nin halka arz için hazırlandığını da sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.