Kutu abonelik girişimi HAVHAV, 1 milyon Sterlin değerlemeye ulaştı

Melih Özçelik ve Erol Şaşati, şirketin yüzde 10 hissesine karşılık 1 milyon GBP değerleme üzerinden yatırım yaptı.
Kutu abonelik girişimi HAVHAV, 1 milyon Sterlin değerlemeye ulaştı

Köpek sahipleri için kutu abonelik girişimi HAVHAV'ın geçtiğimiz aylarda WUFWUF adı altında İngiltereye açıldığını aktarmıştık. İngiltere'deki operasyonuna odaklanan girişim, uluslararası markalarıyla tüm dünyada faaliyet gösteren deneyimli iş adamları Melih Özçelik ve Erol Şaşati'den 1 milyon GBP değerleme üzerinden yatırım aldı. Bu yatırım ile birlikte Özçelik ve Şaşati şirketin yüzde 10 hissesine sahip oldu. 

Bir buçuk yıl önce Umut İlhan'ın kurduğu girişim Türkiye’nin öne çıkan sitesi Tamindir ve CNT Interactive’in kurucusu Caner Bayraktar’ın katılımıyla hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam etmişti. Türkiye ve İngiltere'de 20 binin üstünde köpek sahibine hizmet veren HAVHAV ve WUFWUF markaları bu yeni yatırım ile birlikte, Avrupa ve Kanada’nın lovemark’ı olmayı hedefliyor.

Bu arada WUFWUF'un 2019'da yüzde 20 aylık büyüme ortalamasını yakaladığını belirtelim. Bunun yanı sıra şirket, HAVHAV ve WUFWUF markalarıyla İngiltere ve Türkiye'de ayda 4 binin üzerinde köpek dostuna kutu göndermeye devam ediyor. Şirketin abonelerinin yüzde 70'ini kadınlar oluştuyor.

Şirket kısa vadeli hedefinin 3 ay içinde abone sayısını yüzde 50 artırmak olduğunu,  orta vadede ise beş haneli abone sayılarına erişmek istediğini ifade ediyor.

HAVHAV her ay 4 veya daha fazla ürünü 49 TL'den başlayan fiyatlarla abonelerine ulaştırırken, WUFWUF'un £18.90'a 5 ve üzeri ürün gönderdiğini de ekleyelim. Genellikle farklı temalarla alıcılarına ulaşan bu iki marka bazı aylarda ortak temalarda da buluşuyor. Örneğin Ekim ayındaki Halloween, iki kutunun ortak gönderim yapacağı eğlenceli temalardan biri olacak. Ürün geliştirme tarafında ise HAVHAV ekibinin WUFWUF'un oyuncaklarını da Türkiye'de geliştirip ürettiğini ve İngiltere'ye ihraç ettiğini belirtmekte fayda var. 

WUFWUF CEO'su Umut İLHAN, Türkiye ve İngiltere'deki tüketici davranışlarıyla ilgili şunları paylaştı:

İki ülkede faaliyette olmak bize çok farklı bir deneyim kazandırıyor. Aslında bizim nihai tüketicimiz sevimli dostlarımız köpekler, kredi kartları olmadığından, insanları onlara destek çıkıyor :) Sahipleri farklı dilleri konuşsa da onlar genelde aynı dili konuşuyor; karşılıksız sevgi. Türkiye'de genelde hafta içi gündüzleri alışveriş yapılırken, İngiltere'de hafta içi akşam saatleri ve hafta sonları yoğun geçiyor. Türkiye'de abonelerimizin yarıya yakını küçük boy köpek ırklarına sahipken, İngiltere'de küçük boy köpeklerin oranı sadece yüzde 20. Türkiye'de 18-24 yaş abonelerimizin oranı, İngiltere'ye göre 4 kat daha fazla.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.