TeamViewer, Avrupa'nın son 20 yıldaki en büyük halka arzına hazırlanıyor!

Online toplantılar ve uzak masaüstü erişimi ile ilgili yazılımlar satan TeamViewer, 25 Eylül tarihinde Frankfurt borsasında halka arz gerçekleştireceğini duyurdu. 
TeamViewer, Avrupa'nın son 20 yıldaki en büyük halka arzına hazırlanıyor!

Almanya merkezli bir yazılım firması olan TeamViewer, Avrupa'nın son 20 yılda gördüğü en büyük halka arzı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Online toplantılar ve uzak masaüstü erişimi ile ilgili yazılımlar satan TeamViewer, 25 Eylül tarihinde Frankfurt borsasında halka arz gerçekleştireceğini duyurdu. 

TeamViewer tarafından paylaşılan bilgilere göre halka arz sonrası şirket değerlemesinin 4,7 ile 5,5 milyar euro olması hedefleniyor. Toplamda 84 milyon hisse satmayı planlayan TeamViewer, hisse başında 23,50 ile 27,50 euro arasında bir bedel talep edecek.

Halka arz gerçekleştiren diğer firmalardan farklı olarak TeamViewer'ın halihazırda kâr eden bir firma olduğunu da belirtelim. TeamViewer halka arzdan 1,41 milyar euro ila 2,31 milyar euro arasında bir gerlir elde etmeyi hedefliyor. Tabii ki söz konusu gelirin satılan hisse adedine ve hisselerin satış fiyatına göre değişebileceğini de ekleyelim.

TeamViewer'ın 2014 yılında 870 milyon euro karşılığında Permira tarafından satın alındığını da ekleyelim. Permira'nın Almanya başkanı Joerg Rockenhaeuser ise yaptığı açıklamalarda  yatırımcıların halka arz sonrasında ana hissedar olarak kalmak istediklerini paylaştı.

TeamViewer'ın CEO'su ile daha önce bir röportaj gerçekleştirdiğimizi de hatırlatalım. NOAH London 2018 kapsamında bir araya geldiğimiz TeamViewer CEO'su Oliver Steil ile yaptığımız röportajı aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.