Kullanıcı gizliliğini ön planda tutan online harita: Arcane Maps

Platformu kullanabilmek için herhangi bir üyelik oluşturmanız ya da üye girişi yapmanız istenmiyor. Bu tamamen kişinin insiyatifine bırakılıyor.
Kullanıcı gizliliğini ön planda tutan online harita: Arcane Maps

Son dönemde internet dünyasını fazlasıyla meşgul eden gizlilik problemi, geliştiricilerin de bu konuda çeşitli önlemler almalarına neden oluyor. Kullanıcı gizliliğini maksimum düzeyde odağına alan uygulamalar ise hiç şüphesiz rakiplerinin birkaç adım önüne geçiyor.

Gizlilik ihlalleri, kullancıyı alternatif olana itiyor

Haritalar konusunda Google Haritalar, kullanıcı bazında en çok tercih edilen uygulama olsa da kimi zaman ortaya çıkan söylentiler Google'ın gizlilik konusunda sınıfta kaldığını ortaya koyuyor. Zira Google, Google Asistan ile birçok sesi izinsiz olarak kaydetmiş ve bunun ortaya çıkmasıyla kullanıcıların da güvenini kaybetmişti. Şirket her ne kadar geçtiğimiz aylarda Haritalar için "gizli mod" özelliğini yayına alsa da kullanıcı bazında umduğunu bulamadı.

Çünkü Google, Yandex, Apple gibi teknoloji şirketlerinin haritalarını kullanabilmek için bir platformlarda oturum açmış olmanız gerekiyor. Oturum açtığınızda da ne denli "gizli" olursa olsun yaptıklarınız arka planda izleniyor. Verilerin gizli tutulacağı sözüne rağmen her an ikinci bir Facebook vakası yaşanması söz konusu diyebiliriz. Bu da kullanıcıyı başka alternatifler aramaya itiyor.

Arcane Maps nedir?

Oldukça yeni bir uygulama olan Arcane Maps, gizliliği ön plana aldığı için bu noktada radarımıza takılıyor. Platformu kullanabilmek için herhangi bir üyelik oluşturmanız ya da üye girişi yapmanız istenmiyor. Bu tamamen kişinin insiyatifine bırakılıyor. Arcane Maps'te navigasyon özelliği de mevcut, yani platformu dilediğiniz gibi aracınızda da kullanabiliyorsunuz. Mapbox altyapısını kullanan Arcane Maps'in şu an için beta sürümünde olduğunu ve herhangi bir mobil uygulamasının olmadığını belirtelim. Ancak fazla yeni olan platform, eğer gerçekten vadettiği gibi gizliliği ön planda tutmaya devam ederse adını da daha sık duyuracaktır. 

Arcane Maps'i buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.