Google Haritalar'a "gizli mod" özelliği geliyor

Bu özellik ile uygulamalar, kullanıcı hesaplarına ait veriler işlenmeden de faaliyet gösterebilecek.
Google Haritalar'a

Google Haritalar ve arama uygulamalarına Incognito yani "gizli mod" özelliğini ekliyor. Bu özellik ile uygulamalar, kullanıcı hesaplarına ait veriler işlenmeden de faaliyet gösterebilecek. İnternet tarayıcıları üzerinden bu uygulamalara gizli modda erişmenin mümkün olduğunu belirtelim. Ancak yeni güncelleme ile gizli mod mobilde de kullanılabilecek. 

Örneğin; yakındaki cinsel sağlık kliniklerini arayan birini ele alalım. Bu aslında normal bir şey, ancak kullanıcı topluluk içinde Haritalar'ı açıp bir yer aramak zorunda kaldığında bu durumdan dolayı utanç duyabiliyor. Google Haritalar'ın yeni özelliği ise tüm bu sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

Gizli modu kullanmak ise gerçekten çok kolay. Uygulamanın içindeki profil ikonuna dokunan kullanıcılar, buradan gizli modu aktif hale getirip uygulamaların kendilerini takip etmesini engelleyebiliyor. Gizli modun eklenmesinin gizlilik açısından oldukça önemli olduğunu belirtelim. Zira Haritalar ve arama uygulamalarında da kullanıcılar, yukarıda da bahsettiğimiz gibi kendileri için hassas yerleri ve konuları araştırabiliyor. Google’ın takibi kapatmayı kolaylaştırması da kullanımın artacağını göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak bunun konumunuzun başka kişiler tarafından başka yollarla kaydedilmesini engellemediğini unutmayın. Örneğin; telefon operatörünüz, cihazınızın nasıl bağlandığından dolayı her zaman nerede olduğunuzu kabaca bilecek. Konum kullanan diğer uygulamalar ve hizmetler de bundan etkilenmeyecek. Kısacası gizli mod, tüm izlemenin devre dışı bırakıldığı anlamına gelmiyor ancak Chrome’un gizli yeni sekmesinde olduğu gibi, hareketleriniz profilinize bağlı olarak görüntülenmemiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.