Shopify, depo otomasyonu üreten 6 River Systems'ı 450 milyon dolara satın aldı

450 milyon dolarlık satın alma sayesinde Shopify, Amazon'un kendi robotik işini geliştirmesine yardımcı olan uzmanlar ile çalışabilecek.
Shopify, depo otomasyonu üreten 6 River Systems'ı 450 milyon dolara satın aldı

Shopify, satış zincirini güçlendirmek için depo otomasyon ve yönetim teknolojileri geliştiren 6 River Systems450 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma ile birlikte Shopify'ın Haziran ayında tanıttığı Fulfillment Network'ünün güçlenmesi bekleniyor. 

Zira satın alma sayesinde Shopify, Amazon'un kendi robotik işini geliştirmesine yardımcı olan uzmanlar ile çalışabilecek. O dönemde Kiva Systems'ın, Amazon'un robotik işini geliştirmeye yardım etriğini ve sonrasında da şirket tarafından satın alındığını hatırlatalım. 

Shopify'ın CEO'su Tobi Lütke, yaptığı açıklamada şirketin Fulfillment alanında da e-ticaretteki zorluklara olan yaklaşımını sürdürdüğünü ve herkesin rekabet edebilmesi için en iyi teknolojilerden faydalanacaklarını dile getirdi. Lütke, 6 River Systems ile dünyanın her yerinden her ölçekteki şirketlere teknoloji ve operasyonel verimlilik getirdiklerini de sözlerine ekledi. 

Satın alma anlaşması 6 Rivers'ın aralarında Menlo Ventures, Norwest Venture Partners ve Eclipse Partners'ın yer aldığı yatırımcıları tarafından onaylandı.  6 Rivers, nakit ve hisseler dahil olmak üzere toplam 450 milyon dolara denk satın alındı. Anlaşmayla birlikte 69 milyon dolar değerindeki Shopify A Sınıfı hisseleri de 6 River Systems’ın çalışanları ve kurucularına verildi. 

Shopify, yaptığı açıklamada bu satın almanın şirketin 2018 gelirine etki etmediğini belirtti. Bu arada 6 River Systems satın almasının şirketin masraflarıda 25 milyon dolarlık bir artış yaratması bekleniyor. 6 River Systems'ın operasyon maliyetleri 10 milyon dolar olarak öne çıkarken, gayrimaddi varlıkların amortismanı 8 milyon dolar ve hisse senedi tazminatı 7 milyon dolar tutuyor. Üstelik şirket, 6 River Systems'ın yıllık gelirinin 2020'de neredeyse 30 milyon dolar olacağını ön görüyor. 

Kısa vadede şirkete büyük bir gelir kazandırmayacak olsa da uzun vadede Shopify'ın bu satın alma sayesinde rekabette güç kazacağı kesin. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.