Brezilya merkezli gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, 250 milyon dolar yatırım aldı

Brezilya merkezli uzun dönem gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, SoftBank'in liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı.
Brezilya merkezli gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, 250 milyon dolar yatırım aldı

Brezilya merkezli uzun dönem gayrimenkul kiralama girişimi QuintoAndar, SoftBank'in liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın, SoftBank'in Latin Amerika bölgesi için 5 milyar dolarlık yatırım yapma sözünün ardından gerçekleştiğini belirtelim.

QuintoAndar, kullanıcıların Brezilya'da kiralık mülkler aramasına, rezervasyon yapmasına, kiralamasına ve reklamını yapmasına olanak sağlıyor. Platform, listeleri ve ziyaretleri yönetiyor, kiracılar ve ev sahipleri arasında işlem gerçekleştiriyor ve bu sözleşmeleri birbirine bağlayan dijital sözleşmeleri barındırıyor. QuintoAndar, hem listelemeye izin veriyor hem de gayrimenkulu kiralamak isteyenlerin mülkü ziyaret etmesine izin veriyor.

Girişim, ev sahibine kiracının her ay kira ödeyeceğini de garanti ediyor ve oluşabilecek zararlara karşı da garanti sağlıyor. Zira platformun kendisinde kredi analiz sistemi de mevcut. Bir mülkün onarım veya bakım gerektirmesi durumunda, kullanıcılar site üzerinden QuintoAndar'ın servis sağlayıcıları ağına da girebiliyorlar. QuintoAndar'ın faaliyetlerine benzer olarak Türkiye'den Blueground'ı örnek göstermek mümkün.

QuintoAndar'ın kurucu ortağı ve CEO'su Gabriel Braga, SoftBank yatırımından sonra şirketin unicorn seviyesine geldiğini belirtti. Bu da QuintoAndar'ın Latin Amerika gibi gelişmekte olan bir ülkede ciddi başarılar elde ettiğini kanıtlıyor. 

Geçtiğimiz yılın sonunda aldığı 64 milyon yatırımla 600 olan toplam çalışan sayısını artıran girişim, şu anda 1000 kişilik bir ekiple faaliyet gösteriyor. Platformun bu yılın sonuna kadar 2 milyondan fazla ziyarete öncülük etmesi bekleniyor. Ayrıca platform ile ayda ortalama 4 bin 500 sözleşme imzalandığını da hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.