İK sürecini optimize eden SaaS girişimi Pento, 2,8 milyon dolar yatırım aldı

İnsan Kaynakları bordrosu sürecini optimize eden bir hizmet olarak faaliyet gösteren Danimarka merkezli girişim Pento, tohum yatırım turunda 2,8 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
İK sürecini optimize eden SaaS girişimi Pento, 2,8 milyon dolar yatırım aldı

İnsan Kaynakları bordrosu sürecini optimize eden bir hizmet olarak faaliyet gösteren Danimarka merkezli girişim Pento, tohum yatırım turunda 2,8 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Pento'nun yatırım aldığı turun liderliğini Point Nine Capital ve Seedcamp üstlenirken, turda karşımıza Atomico'nun partneri Mattias Ljungman da çıkıyor.

Daha önce Preseed Ventures ve Futuristic'ten 700 bin dolar yatırım alan girişim, CEO Jonas Bøgh Larsen ve CTO Emil Hagbarth tarafından 2016 yılında kuruldu. Pento, maaş bordrosunu otomatikleştirmek isteyen şirketlere yardımcı oluyor. Girişim, çalışanlara ödeme geçmişi konusunda kullanıcı dostu erişim ve kişisel ödemeyle ilgili veriler gibi tamamlayıcı özellikler sunuyor. Danimarka'da 400'den fazla müşterisi bulunan Pento'nun yakın zaman sonra İngiltere'de de bir lansman gerçekleştireceğini belirtelim.

Şirketin CEO'su Larsen, bordro düzenlemenin çok zaman aldığını ve genellikle bu düzenlemeler sırasında hatalar yapılabildiğini belirtiyor. Larsen girişimlerinin bu hataları hemen hemen sona erdirdiğini, böylelikle hem çalışanın sıkıntılar yaşamadığını hem de işverenin işinin kolaylaştığını söylüyor. Sürecin genellikle elektronik tabloları güncelleme, kişisel bilgileri içeren e-postalar gönderme, manuel banka havaleleri yapma, İK yazılımından verileri manuel olarak girme ve daha fazlası gibi birçok el görevini içerdiğini, bunun için SaaS çözümü geliştirdiklerini belirtiyor. 

Pento'nun şu anki özellikleri vergi raporlaması, emeklilik raporlaması, maaş bordrosu oluşturma, çalışanlara ve vergi makamlarına yapılan ödemeler ve defter tutma gibi görevleri içeriyor. Pento'nun müşterilerinin 1 ila 150 arasında çalışanı olan şirketler olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.