Hazine'nin girişim sermayesi fonlarına en az 400 milyon TL kaynak sağlayacağı haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklanan bilgilere göre Tech-InvesTR Programı (Girişim Sermayesi Destekleme Programı) kapsamında girişim sermayesi fonlarına kaynak aktarımı yapılacaktı. Yapılan yeni duyuruyla Tech-InvesTR ile Hazine'nin hangi girişim sermayesi fonlarına kaynak sağlayacağı belli oldu.
Webrazzi okuyucularının yakından tanıdığı 5 girişim sermayesi fonu Hazine'den yatırım almaya hak kazandı. Dilerseniz bu fonları kısa kısa sizlere açıklayalım.
500 Startups Istanbul Annex, L.P.
500 Startups'ın Türkiye ayağı olan 500 Istanbul, erken aşama yatırım şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin bugüne kadar yatırım yaptığı girişimler arasında Insider, Firefly, Cloudpipes, Lifemote, Kimola, Evreka, Paraşüt gibi isimler bulunuyor.
Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş
2015 yılında kurulan Arz Portföy, varlık yönetimi şirketi olarak hizmet veriyor. Şirket, özel sermaye, girişim sermayesi ve ticari gayrimenkul alanlarında öncelikli olarak yatırım yapıyor.
Erken evre teknoloji girişimlerine odaklanan bir girişim sermayesi fonu olan Collective Spark'ın en önemli yatırımlarının Mutlubiev ve Tarfin olduğunu belirtelim.
Diffusion Capital Partners II SCSp
Teknoloji odaklı yeni girişimlere, gelişimlerinin ilk aşamalarında yatırım sağlayan "Deep-Tech’’ fonu Diffusion Capital Partners, bugüne kadar Tazi.ai, Paraşüt, V-count, Atarlabs gibi girişimlere yatırım yaptı.
Gedik Portföy Yönetimi A.Ş. (Boğaziçi Ventures)
Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sermaye piyasası araçlarından oluşan portföyleri müşterilerle portföy yönetim sözleşmesi yapmak suretiyle ve vekil sıfatı ile yönetmek amacıyla kurulan Gedik Portföy Yönetimi de Hazine'den fon almaya hak kazandı. Fonu Gedik Portföy Yönetimi A.Ş.'nin girişim sermayesi yatırım fonu olan Boğaziçi Ventures'ın aldığını belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap