Haber okurken yabancı dil öğreten girişim: TenWords

Platformun desteklediği diller arasında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Danca, İsveççe, Norveççe ve İspanyolca gibi seçenekler bulunuyor.
Haber okurken yabancı dil öğreten girişim: TenWords

Günümüzde herhangi bir yabancı dil bilmemenin büyük eksiklik olduğunu ve kişiyi her alanda birkaç adım geriye götürdüğünü söyleyebiliriz. Ancak gelişen teknoloji, yabancı dil öğrenmeyi bile eskiye kıyasla daha kolay hale getiriyor. Yeni bir girişim olan TenWords ise sıradan bir habere göz atarken bile istediğiniz dilde yabancı kelime öğrenmenize olanak sağlıyor. 

İngilizce'den Danca'ya çoklu dil seçeneği

Bir Chrome eklentisi olarak faaliyet gösteren TenWords'ün tamamen ücretsiz olduğunu en baştan belirtelim. Eklentiyi kullanabilmek için e-posta adresinizle veya Facebook hesabınızla platforma üye olmanız gerekiyor. Akabinde hangi dili öğrenmek istiyorsanız onu seçmeniz bekleniyor. Platformun desteklediği diller arasında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Danca, İsveççe, Norveççe ve İspanyolca gibi seçenekler bulunuyor. Bu dillerden birini seçtikten sonra o dilde bir haberi okumaya başladığınızda ve TenWords'ü aktif ettiğinizde direkt olarak kelime öğrenmeye başlayabiliyorsunuz. 

Kelimelerin kullanıldığı örnek cümleler

Açtığınız haberde öğrenmek istediğiniz kelimenin üzerine gelip o kelimenin anlamını biliyorsanız size verilen boşluğa ekliyorsunuz. Eğer anlamını bilmiyorsanız öğrendikten sonra bilmediğinizi belirterek ekliyorsunuz. TenWords'ün web sitesinde bulunan panelinizde eklediğiniz kelimeleri liste halinde görmek mümkün. Haberin içinden seçtiğiniz cümlenin de o kelime için örnek cümleniz olarak karşınıza çıkacağını ve böylelikle kelimenin cümle içinde örnek kullanımının da öğrenilmiş olacağını belirtelim.

Temelde basit bir işlevi varmış gibi görünse de TenWords günlük kelime öğrenimi için oldukça yararlı diyebiliriz. Zira TenWords ile hem okuduğunuz haberlerde sıkça karşınıza çıkan ve bilinmeyen kelimeleri öğrenmiş oluyorsunuz hem de bunu yaparken zamandan kazanıyorsunuz.

Platformu buradan inceleyebilir, Google Chrome tarayıcınıza da eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.