Tasarımcılar ve geliştiriciler için ücretsiz ürün kütüphanesi: Freebies.ByPeople

Ücretsiz ürün koleksiyonu olarak tabir edebileceğimiz Freebies.ByPeople, adında da anlaşılabileceği üzere geliştiricilerin ve tasarımcıların ücretsiz olarak kendi ürünlerini diğer insanlara sunduğu bir platform.
Tasarımcılar ve geliştiriciler için ücretsiz ürün kütüphanesi: Freebies.ByPeople

Herhangi bir projeye başlarken gerek yazılım, gerekse tasarım alanında kişilerin ufak tefek birçok ürüne ihtiyacı olabiliyor. Kimi zaman minik bir ikon hayat kurtarıcı olurken, bazen bir yazı türü tüm projeyi baştan aşağı değiştirebiliyor. Ancak günümüzde basit bir stok fotoğrafı için bile ciddi üyelikler satın almamız gerekebiliyor, zira hem kaliteli hem de uygun fiyatlı görseller bulabilmek bir hayli zor. 

Ücretsiz ürün koleksiyonu olarak tabir edebileceğimiz Freebies.ByPeople, adında da anlaşılabileceği üzere geliştiricilerin ve tasarımcıların ücretsiz olarak kendi ürünlerini diğer insanlara sunduğu bir platform. Fontlardan ikonlara, kod plugin'lerinden WordPress temalarına ve hatta yazılım uygulamalarına kadar birçok ürünün mevcut olduğu platform, halka açık bir kütüphane gibi diyebiliriz. 

Nasıl kullanılır?

Platformu kullanabilmek için öncelikle platforma üye olmanız gerekiyor. E-posta adresinizi kullanarak üye olabileceğiniz gibi Facebook ya da Gmail hesaplarınızla da üye olabiliyorsunuz. Bir ürünü indirmeden önce o ürünü hangi amaçla kullanacağınızı belirtmeniz gerekiyor. Bunun nedeni ise izin protokollerinden ziyade ürünün ticari amaçlı kullanıma uygun olup olmadığı. Kişisel olarak kullanmak istiyorsanız "commercial allowed" seçeneğini seçmeniz gerekmiyor, ancak ticari bir proje için kullanacaksanız bu özelliğin açık olması gerekiyor. Akabinde hangi ürünü istiyorsanız ister direkt olarak ana sayfadan, isterseniz ürünün detay sayfasından indirebiliyorsunuz. İndirmeden önce demo özelliği de kulanıcıya sunuluyor.

Ürünü indirmek istemiyorsanız ancak daha sonra kullanabileceğinizi düşünüyorsanız, sağ üst köşede bulunan kalp işareti ile beğenilenler arasına ekleyebiliyor ve daha sonra yeniden dönüp inceleyebiliyorsunuz. 

Freebies.ByPeople'da yer alan ücretsiz ürünleri buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.