Volvo'nun sahibi Çinli Geely'den uçan taksi Volocopter'a 55 milyon dolar yatırım

Almanya merkezli otonom uçan taksi girişimi Volocopter, Volvo'nun da 2010'dan beri sahibi olan Geely'den 55 milyon dolar yatırım aldı.
Volvo'nun sahibi Çinli Geely'den uçan taksi Volocopter'a 55 milyon dolar yatırım

Almanya merkezli otonom uçan taksi girişimi Volocopter, Volvo'nun da 2010'dan beri sahibi olan Çinli otomotiv üreticisi Geely'den 55 milyon dolar yatırım aldı. Volocopter, aldığı yeni yatırımla 2 ila 3 yıl içinde ticari bir lansman yapmayı planlıyor. Zira Volocopter'ın şu an için resmi hizmetlerine başlamadığını hatırlatalım. Girişim ise yeni yatırımı bunun için bir fırsat olarak görüyor. 

Volvo'nun dışında birçok iştiraki bulunan Çin merkezli Geely'nin, Volocopter'ın birkaç ay önce duyurulan kentsel ticari yolcu taşımacılığı hizmeti VoloCity için yatırım yapmış olduğunu da belirtelim. Geely'nin yatırımının bununla sınırlı kalmayacağını da belirtelim. Söylentilere göre şirket, Volocopter'a ilerleyen dönemde yeniden yatırım yapmayı planlıyor. Daha önce Intel ve Daimler'den de yatırım alan Volocopter'ın CFO'su Rene Griemens, daha önce verdiği bir demeçte yeni yatırımı şirketin AR-GE'sini geliştirmek için kullanacaklarını belirtmişti. 

Geely'den alınan yatırımla Volocopter'ın ticari taksi amacı sadece Avrupa'yla sınırlı kalmayacak ve Çin'de de faaliyet göstermeye başlayacak. Anlaşılan gelecek yatırımlar bunun üzerine kurulu olacak. 

Yılların hayali diyebileceğimiz "uçan araç" kavramını gerçeğe dönüştüren Volocopter'ın amacı iki kişiye kadar insan taşıyabilen, elektrikle çalışan, otonom hava taksiler üretmek. Volocopter, dikey iniş ve kalkış yapabilme kabiliyetlerine de sahip.

Volocopter hizmet vermeye başladığında her uçağının fiyatının ortalama olarak bir helikopter değerinde olması bekleniyor. Ancak gelecekte bu fiyatların düşeceği öngörülüyor. Şu anda "uçan taksi" pazarında ciddi anlamda bir faaliyet söz konusu olmasa da genel olarak baktığımızda bunun kalabalık bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Zira Lilium, Kitty Hawk, eHang, Uber gibi birçok şirket uçan ticari taksiler üzerinde çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.