Bankalar dijital dönüşüm konusunda sigorta şirketlerini geride bırakıyor

Bankalar ve sigorta şirketleri gibi finansal hizmetler sunan kurumlar, Capgemini'nin bu hafta paylaştığı bir rapora göre dijital dönüşüm yolculuklarını 4 ana başlık özelinde ölçümlüyorlar.
Bankalar dijital dönüşüm konusunda sigorta şirketlerini geride bırakıyor

Bankalar ve sigorta şirketleri gibi finansal hizmetler sunan kurumlar, Capgemini'nin bu hafta paylaştığı bir rapora göre dijital dönüşüm yolculuklarını 4 ana başlık özelinde ölçümlüyorlar. Raporda paylaşılan bilgilere göre ise bu 4 alan müşteri deneyimi, operasyonlar, modelinde yenilikler, insan kaynakları ve organizasyonlardan oluşuyor.

Raporda elde edilen sonuçlara baktığımızda ise bankalar dijital dönüşüm konusunda sigorta şirketlerinin çok daha önünde yer alıyor. Ankete katılan bankaların %38'i dijital dönüşüm için gerekli dijital ve liderlik yeteneklerine sahip olduklarını belirttiler. Ankete katılan sigorta şirketlerinin ise sadece %30'u gerekli yeteneklere sahip olduklarını belirttiler.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.