Değerlemesi bir zamanlar 600 milyon doları bulan sağlık girişimi uBiome, iflas başvurusunda bulundu

uBiome, yaklaşık 5 aydır faturalandırma uygulamaları ile ilgili federal soruşturma altında ve personelinin yarısından fazlası bu yaz başında işlerini bıraktı.
Değerlemesi bir zamanlar 600 milyon doları bulan sağlık girişimi uBiome, iflas başvurusunda bulundu

Silikon Vadisi'nin önemli sağlık girişimlerinden biri olan uBiome, 5 aylık bir sürecin sonrasında daha fazla dayanamayarak iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Wilmington'daki US Bankruptcy Court'a başvuran uBiome'a gelen mahkeme belgelerine göre girişim, sağlık sigortası şirketlerine milyonlarca dolar borç verebilir ve devam eden soruşturmalardan dolayı ceza ve hukuki cezalarla da karşılaşabilir.

8VC ve Andreessen Horowitz'i en büyük yatırımcıları olarak gören uBiome, bir yatırımcıyı, araştırmalarla uğraşsa bile, mikrobiyom hakkındaki bilimsel bilgisinden dolayı satın almaya teşvik etmeyi umduğunu söylemişti. Şirketin CEO'su Curtis Solsvig yaptığı açıklamada, uBiome'un işinin yatırımlarla daha iyi bir konumda olacağını da belirtmişti.

Ancak şirketin bir süredir ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyelim. Zira uBiome, yaklaşık 5 aydır faturalandırma uygulamaları ile ilgili federal soruşturma altında ve personelinin yarısından fazlası bu yaz başında işlerini bıraktı. Buna ek olarak içeride kalan çalışanlar da şirketin en baştan beri sıkıntı içinde olduğunu belirtti. 

Yedi yıllık tarihi boyunca uBiome, Andreessen Horowitz, 8VC ve OS Fund gibi yüksek profilli yatırımcılardan 105 milyon dolar topladı. Şirketin değerlemesi bir dönem 600 milyon dolara dahi ulaştı. 8VC şimdi şirketin yüzde 20'sine sahipken, Andreessen Horowitz iflas başvurusuna göre yüzde 11'ine sahip. OS Fund'ın sahiplik oranı ise belgelerde belirtilmedi. 

Şirketin iflasının ne zaman sonuçlanacağı henüz belli değil. Ancak uBiome yekilileri o zamana kadar testlerden birini satmayı amaçladığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.