İşletmeler Instagram Carousel Reklamları'ndan nasıl faydalanabilir?

İşletmeler için Instagram'da Carousel reklamı oluşturmayı ve Carousel'de kullanılabilecek içerik formatlarını inceledik.
İşletmeler Instagram Carousel Reklamları'ndan nasıl faydalanabilir?

Geçtiğimiz yıl Hikayeler için test edilmeye başlanan Instagram'ın Carousel reklam formatı, birçok işletme için kendini ifade etmenin öne çıkan yollarından biri. Birden fazla görsel ve videonun eklenebildiği Carousel reklamlar, uygun maliyeti ve yüksek etkileşimi ile işletmelerin tercihi oluyor. 

Instagram'da Carousel Reklamı Oluşturma 

Eğer Instagram'da bir Carousel Reklam oluşturmak istiyorsanız, öncelikle Instagram İşletme hesabına geçiş yapmanız ve Facebook İşletme sayfanızı bu hesaba bağlamanız gerekiyor. Bu sayede Facebook sayfanız üzerinden bir Instagram Carousel reklamı oluşturabilirsiniz. 

Bu adımı tamamladıktan sonra Facebook'un Power Editor'unu açın, reklamınızın dahil olmasını istediğiniz kampanyayı seçin ve "Reklam Seti Oluştur"a tıklayın. Hedefleme ve yerleştirme gibi istenen bilgileri doldururken yerleştirmeler kısmında sadece Instagram'ı seçtiğinizden emin olun. Son olarak Facebook'un talimatlarını yerine getirdikten sonra Oluştur'a tıklayın. Böylece Carousel reklamınız Instagram Hikayeler'de veya Haber Kaynağı'nda yerini alacaktır. 

Bu arada Instagram'ın Hikayeler için iki farklı Carousel reklamı sunduğunu belirtelim. Native Stories ve Expandable Stories olmak üzere ikiye ayrılan bu formatlardan ilki, tüm kartların otomatik olarak oynatılmasını sağlıyor. Daha geleneksel olarak tanımlayabileceğmiz Expandable Stories ise izleyicilerin reklamı görüntüleyebilmeyi devam ettirmek için  ekrana basmasını gerektiriyor. 

 

Instagram Carousel'de Kullanabileceğiniz 5 İçerik Türü

Hikaye Anlatımı 

Instagram gönderilerinizde ürünlerinizi tanıtımanın ötesinde hikaye anlatımına yönelerek takipçilerinizle kurduğunuz iletişimi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Her ne kadar bir marka olarak konumlanmasa da illüstratör Hazel Mead'in bu gönderisi yaratıcılığıyla Carousel reklamların hikaye anlatımı potansiyelini gözler önüne seriyor. 

View this post on Instagram

SWIPE SWIPE SWIPE for the full image - it’s a longun! TW. We’re all wrapped up in our own universes where we are the centre of everything. Look across a crowded room, at people in the queue for the bus. Look at them and wonder what is happening in their inner worlds. We just don’t know what people are going through/have been through/what is affecting them that day! I want to know what is going on in your world today, if you’re feeling brave enough to share in the comments! My advice is to act with compassion and kindness. I sometimes get annoyed if a stranger is rude but then remind myself that I have no idea what’s going on in their lives. I wanted this piece to reflect that there’s so much going on around us, from the trivial having a catchy song in your head, to mental/physical health concerns. This leads on from my previous illustration about wondering who is on their period. This was a beast of an image (75 hours) but I think it needed the length!

A post shared by Hazel Mead (@hazel.mead) on

Süreç Gösterimi 

Ürünlerinizin hazırlanma sürecini takipçilerinizle paylaşarak tüketicileriniz açısından üretim sürecini şeffaflaştırabilirsiniz. Bu içerik türü sayesinde ürünlerinizin hikayesini aktarırken, tüketicileri vitrinin arka planına dahil etmiş olursunuz.  

Müşteri Yorumları 

Sosyal ağlardaki en değerli varlıklardan biri de müşteri yorumları. Müşteri yorumlarını içeriğe dönüştürerek diğer tüketicilerin sorularını yanıtlayabilir ve imajınızın güvenilirliğini tazeleyebilirsiniz. 

Öncesi-Sonrası İçerikleri 

Carousel formatının, öncesi ve sonrası içerikleri için biçilmiş kaftan olduğunu söylemek mümkün. Özellikle sağlık, kozmetik, dekorasyon ve mimari alanında tercih edilen öncesi - sonrası içerikleri, verilen hizmetin kapsamını ve kalitesini aktarmakta önem taşıyor. 

Ürün Tanıtımı 

Ürünlerinizin öne çıkan özelliklerini aktarabilmek için Carousel formatından yararlanmanız mümkün. Böylece ürününüzün her bir özelliğini farklı görseller eşliğinde kullanıcılarınıza detaylı olarak anlatabilirsiniz. 

Tüm bu içerik türlerinin yanı sıra reklam filmlerinizin veya YouTube'da yer alan tanıtım videolarınızın tamamını Instagram hesabınızda yayınlayabilmek için Carousel formatını kullanabilirsiniz. Instagram videolarındaki 60 sn. sınırını aşmanızı sağlayan Carousel, kullanıcılarınızın içerik üzerinde daha fazla vakit geçirmesine de olanak tanır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.