Apple 2020 yılının bahar aylarında yeni "iPhone SE" modelini tanıtabilir

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Apple, 2020 yılını bahar aylarında iPhone SE modelinin yeni versiyonunu tanıtabilir. 
Apple 2020 yılının bahar aylarında yeni

Apple'ın 10 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenleyeceğini ve bu etkinlik tanıtabileceği ürünleri gün içinde sizlere aktarmıştık. Bu haberimizde ise Apple'ın önümüzdeki yıl tanıtabileceği bir ürüne odaklanacağız. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Apple, 2020 yılının bahar aylarında iPhone SE modelinin yeni versiyonunu tanıtabilir. 

10 Eylül tarihinde iPhone ailenin en yeni üyeleri tanıtılacak. Gelecek yeni modeller ile birlikte nispeten uygun fiyatlı olan iPhone 7 ailesinin satışının da durdurulması bekleniyor. Yeni iPhone SE modeli ile uygun fiyatlı modellerine bir yenisini daha eklemeyi planlayan Apple'ın yeni modelinin fiyat anlamında iPhone SE modeli ile benzer bir aralıkta olması bekleniyor.

Paylaşılan bilgilere göre ilk iPhone SE modelinden farklı olarak 4,7 inç büyüklüğünde bir ekran ile gelecek olan yeni iPhone SE modeli, günümüz akıllı telefonlarında oranla çok daha küçük bir ekrana sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse ilk iPhone SE modeli 4 inçlik bir ekrana sahipti.

4,7 inçlik bir ekrana ve 399 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması beklenen yeni iPhone SE modelinin tasarım anlamında ise iPhone 8 modeline benzeyeceği de konuşulanlar arasında. LCD bir ekran paneli kullanacak olan yeni iPhone modeli, işlemci olarak ise önümüzdeki hafta tanıtılacak olan A13 işlemcisini kullanacak.

Cihazın Touch ID parmak izi sensörüne mi yoksa Apple'ın yüz tanıma sistemi olan Face ID sistemine mi sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse Apple, geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone XS, XS Max ve XR modelleri ile Touch ID kullanmayı sonlandırmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.