Yapay zeka kullanan insurtech'ler ile sigorta poliçelerinde risk analizi yapmak mümkün

Konut, doğal afet, otomotiv gibi sigortalarda detaylı ve bütüncül risk analizi yapmak için AI ve drone kullanımları yapılmaya başlandı.

Konut, doğal afet, otomotiv gibi sigortalarda detaylı ve bütüncül risk analizi yapmak için AI ve drone kullanımları yapılmaya başlandı. Farklı kaynaklardan alınan data, uydu ve havadan alınan görseller ile sigortalı alanlara gitmeye gerek kalmadan hasar tespiti yapılabiliyor. Analitik ve kamuya açık kaynakları da kullanan insurtech'ler müşterileri daha iyi analiz etmek ve risk tahmini yaparak daha uygun fiyatlı poliçelerle hasar masraflarını azaltmayı da planlıyor. 

Zesty.ai, Planck Re ve Loveland Innovations gibi insurtech'ler bu konuda çalışan ve global partnerlerle de çalışan girişimler. Yerleşik sigorta şirketleri yenilikleri kolay adapte etmek için de insurtech'ler ile iş birliği yapmayı düşünmekte. Capgemini tarafından 2018'de yapılan bir araştırmada görüşülen yöneticilere yöneltilen partnerlik faydalarında da müşteri deneyimine ek olarak dijital kapasitenin artırılması da öne çıkan noktalardan.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.