2019 Q2'de insurtech'ler 1.4 milyar $ yatırım alırken AI ve yapay zeka kullanan girişimler öne çıkıyor

2019 ikinci çeyrekte yaklaşık 1.4 milyar dolar yatırım alan 49 insurtech'e baktığımızda daha çok hızlı servis sağlayan, düşük maliyetli ve kişiye özel çözümler sunan girişimler olduğunu görüyoruz.

2019 ikinci çeyrekte yaklaşık 1.4 milyar dolar yatırım alan 49 insurtech'e baktığımızda daha çok hızlı servis sağlayan, düşük maliyetli ve kişiye özel çözümler sunan girişimler olduğunu görüyoruz. Geçen senenin aynı dönemine benzer bir yatırım alan insurtech'lerin son döneminde SoftBank'in 3 girişime yatırım yaparak pastanın %47'lik payına eriştiğini gözlemliyoruz. 

Birçok sektörde ürün geliştiren girişimlerde konut ve sağlık gibi ana sigorta alanları öne çıkarken AI ve IoT ile sektörün gelişeceği öngörülmekte. 2025 senesine kadar 50 milyar kişi tarafından birbirine bağlı cihazların kullanılması düşünülürken yeni girişimlerin de AI, IoT ve blockchain gibi altyapıları kullanarak farklı sigorta alanlarına yatırım yapması önem kazanmaktadır. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.