Pazarlama stratejisini değiştiren Fitbit, yeni modelini tanıttı

Geçtiğimiz yıl giyilebilir cihaz pazarında düşüş yaşayan Fitbit, 2019 yılında bu durumu tersine çevirmeyi hedefliyor.
Pazarlama stratejisini değiştiren Fitbit, yeni modelini tanıttı

Apple Watch modeli ile pazarı domine eden Apple'ın 2018 yılında giyilebilir cihaz pazarının lideri olduğunu geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Apple'ın lider olduğu giyilebilir cihaz pazarının 4. oyuncusu ise Fitbit. 2017 yılının son çeyreğinde pazarın yüzde 11,9'una hakim olan Fitbit, 2018 yılının son çeyreğinde ise pazarın 9,4'üne hakimdi.

Geçtiğimiz yıl giyilebilir cihaz pazarında düşüş yaşayan Fitbit, 2019 yılında bu durumu tersine çevirmeyi hedefliyor. Yaklaşık 2 yıl önce akılı saatler satmaya başlayan Fitbit, yeni modeli olan Fitbit Versa 2'yi dün duyurdu. Yeni modelin haricinde yeni bir abonelik servisi de duyuran şirket, aylık 9 dolar karşılığında sağlık takibi seçenekleri sunacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fitbit CMO'su Tim Rosa, bir donanım şirketi olarak görülmekten uzaklaşmak istediklerini dile getirdi.

Sadece bir aktivite takibi özelinde ürünler üreten bir firma olarak görülmek istemeyen Fitbit, hazırladığı yeni reklam kampanyası ile yeni modeli olan Fitbit Versa 2'nin yeteneklerini gözler önüne sermeyi hedefliyor. Söz konusu reklam kampanyası sayesinde sadece bir aktivite takibi üreticisi değil de akıllı saat üreticisi olduğunu da vurgulamak isteyen Fitbit, bir ekosistem yaratmayı hedefliyor.

Amazon Alexa ile entegre bir şekilde çalışabilen Fitbit Versa 2, sesli komutlar ile evinizi kontrol etmenize de olanak sağlıyor. Müzik konusunda Spotify ile iş birliğine giden Fitbit, sunacağı abonelik servisinde kişiselleştirilmiş öneriler sunabilmek için kullanıcısının egzersiz ve uykusundan edineceği verileri kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.