istegelsin İstanbul’un alışveriş haritasını paylaştı

Haziran ayı itibariyle 150 bin aktif üyeye ulaşan istegelsin, İstanbul ile ilgili bir alışveriş haritası paylaştı
istegelsin İstanbul’un alışveriş haritasını paylaştı

Online bir süpermarket olma iddiası ile hizmet vermeye başlayan istegelsin'den sizlere daha önce bahsetmiştik. Haziran ayı itibariyle 150 bin aktif üyeye ulaşan istegelsin, İstanbul ile ilgili bir alışveriş haritası paylaştı. Söz konusu haritada İstanbul ilçelerinden en çok hangi ürünlerin sipariş verildiği gözler önüne seriliyor.

istegelsin’in paylaştığı bilgilere göre Anadolu Yakası’nda en çok sipariş verilen ilçelere baktığımızda Kadıköy ilçesi ön plana çıkıyor. Kadıköy ilçesinde en çok pratik yemek siparişi veriliyor. Pratik yemek siparişlerini ise sırasıyla kitap - dergi, oyuncak ve kırtasiye ürünleri takip ediyor.

Kadıköy'ün ardından en çok sipariş veren ikinci ilçe konumunda olan Ümraniye’de ise zeytin, ayçiçek yağı, anne-bebek ürünleri ve evcil hayvan ürünleri tercih ediliyor. Üçüncü ilçeye baktığımızda ise karşımıza Maltepe çıkıyor. Maltepe’de en çok sipariş verilen ürün ise un ve unlu mamuller.

istegelsin platformunda Avrupa Yakası’nda ise en çok sipariş verilen ilçe Sarıyer. Sarıyer’deki istegelsin kullanıcıları en çok Türk kahvesi siparişi veriyor. Beşiktaş ise en çok taze meyve sebze siparişi veriyor. Özellikle Çengelköy salatalığının Beşiktaş'ta çok tercih edildiğini de ekleyelim.

Toplamda 1000 ve üzeri siparişe bakıldığında ise dilim karpuz başı çekiyor. Kadıköy diğer ilçelere göre dilim karpuz siparişinde açık ara öndeyken, onu Üsküdar takip ediyor. Diğer ürünler; limon, kuru soğan ve pembe domates olarak sıralanıyor. Tüm ilçeler düzeyinde bakıldığında ise istegelsin kullanıcılarının, tuvalet/havlu kağıt ve ağır deterjanlar gibi taşımak istemedikleri ürünleri sipariş verdikleri de görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.