Gürültülü bir ortamda işinize odaklanmanıza yardımcı olan platform: Spaces.fm

Bir rapor hazırlarken, bir e-posta gönderirken ya da yazı yazarken başkalarının çıkardığı en ufak ses bile rahatsız edici olabiliyor, kişinin düşündüklerini anında unutmasına neden olabiliyor. 
Gürültülü bir ortamda işinize odaklanmanıza yardımcı olan platform: Spaces.fm

Özellikle açık ofiste çalışanlar, herhangi bir işi yaparken o işe odaklanmanın ne kadar zor olduğunu az çok tahmin edeceklerdir. Zira bir rapor hazırlarken, bir e-posta gönderirken ya da yazı yazarken başkalarının çıkardığı en ufak ses bile rahatsız edici olabiliyor, kişinin düşündüklerini anında unutmasına neden olabiliyor. 

Son dönemde artış gösteren ASMR videoları her ne kadar dinleyen kişinin sakinleşmesine yardımcı olsa da söz konusu şey işe odaklanmaya geldiğinde bu videoların uyku getirici etkisi ortaya çıkıyor. Ancak doğa sesleri dinleyerek çalışmak, hem verimliliği artırıyor hem de kişinin zihninin dinlenmesine olanak sağlıyor. İşe odaklanmanın zorluğundan yakınan bir geliştirici olan Milber Ferreira da bu yüzden Spaces.fm adlı bir proje yayına almış. 

Doğa seslerini karıştırma özelliği

Spaces.fm'de orman, yağmur, gök gürültüsü, sahil, kuş, ağustos böceği, rüzgar gibi doğa sesleri bulunuyor. Hemen hemen her platformdan kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu sesler konusunda Spaces.fm'in farklı bir özelliği bulunuyor. Platformda istediğiniz sesleri birbirine karıştırmanız ve ortaya çıkan sesi o şekilde dinlemeniz mümkün. Örnek vermek gerekirse; yağmur sesine gök gürültüsü ekleyebiliyor, isterseniz alttan rüzgar sesini de hafif hafif dinleyebiliyorsunuz. Orman sesi açtığınız zaman ekstra kuş seslerini de ona dahil edebiliyorsunuz. Sesleri karıştırmakla uğraşmak istemeyenler için halihazırda oluşturulmuş konsept sesler bulunuyor. 

Şimdilik beta sürümünde olan platform, oldukça basit bir altyapıya ve fikre sahip olsa da özellikle mesai saatlerinde dinlemek ve kişinin zihnini rahatlatması için gerçekten ideal diyebiliriz. Spaces.fm, gelecek dönemde kendine ekstra özellikler eklerse birçok kişi tarafından tercih edilebilir bir platform olmaya aday. Ancak şu anki haliyle çabuk unutulacak bir platform olmaktan öteye geçemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.