Oyunlar için yapay zeka destekli sesli asistan: Fridai

Oyun ve oyuncular için bir sanal asistan olarak hizmet veren Fridai, belirlenen oyun odağında sorulan sorulara yanıtlar veriyor.
Oyunlar için yapay zeka destekli sesli asistan: Fridai

Yapay zeka destekli sesli asistanlar her geçen gün daha da popüler bir hale geliyor. Siri, Google Asistan ve Amazon Alexa gibi başarılı örneklere sahip olan yapay zeka destekli sanal asistanlar, genelde basit işlemleri yerine getirmek için kullanılıyor.

Bugün karşımıza çıkan Fridai isimli sesli asistan ise rakiplerinden farklı olarak oyunlara odaklanıyor. Oyun ve oyuncular için bir sanal asistan olarak hizmet veren Fridai, belirlenen oyun odağında sorulan sorulara yanıtlar veriyor. Mükemmel oyun arkadaşı olmayı hedefleyen Fridai, hem PC hem de mobil uygulamalar üzerinden kullanılabiliyor.

Sosyal medya hesapları ile entegre bir şekilde kullanılabilen Fridai sesli asistanı kullanıcısı istediğinde oyun oynandığı sırada kısa videolar veya ekran görüntüleri de kaydedebiliyor. Fridai'in söz konusu ekran görüntülerini sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşabildiğini de ekleyelim.

Oynadığınız oyun özelinde sorulara cevap veren Fridai, oyunda nasıl para kazanabileceğinden tutun da oyundaki en değerli hayvanların hangileri olduğuna kadar detayları cevaplar verebiliyor. Fridai tarafından paylaşılan demoda sesli asistanın Red Dead Redemption 2 oyunu ile ilgili sorulara verdiği detaylı cevapları görüyoruz. Sadece onunla konuştuğunuzda aktif hale gelen bir sesli asistan olan Fridai, gelecekte oyuncuların vazgeçilmezleri arasına girebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.