Google'ın işe alım servisi Google Hire kapanıyor

Google'ın 2017'de hizmet vermeye başlayan işe alım servisi Google Hire, 1 Eylül 2020'de kapanıyor.
Google'ın işe alım servisi Google Hire kapanıyor

Arama motoru devi Google'ın başarısız olan servislerinden daha önce sizlere bahsetmiştik. Google Teklifleri'nden Google X'e, Google Buzz'dan Google Glass'a birçok ürün büyük bir hevesle yayına alınmış, ancak gerekli etkiyi yaratamadığı için tarihin tozlu sayfalarına gömülmek zorunda kalmıştı. Google, şimdi de işe alım servisi Google Hire'ın tarih olacağını açıkladı.

Google'ın iki yıl önce hizmete açtığı, işe alım sürecini basitleştirmek amacıyla, başvuru sahipleri aramak, görüşmeler planlamak ve potansiyel işe alımlar hakkında geri bildirim sağlama gibi süreçleri Google’ın G Suite’ine kaydetmeye olanak sağlayan Google Hire'ı 2020'de kapatacak. Greenhouse, Indeed, Jobvite, LinkedIn, Lever ve Oracle’s Taleo gibi servislere rakip olmak için geliştirilen Google Hire, Google'ın 2015 yılında 380 milyon dolar karşılığında bünyesine kattığı Bebop ekibi tarafından geliştirildiğini de hatırlatalım.

Çoğunlukla küçük işletmeleri esas alarak inşa edilen Google Hire, kaç tane G Suite lisansına ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak ayda 200 ila 400 dolar arasında değişen bir fiyata sahip.

Google Hire'ın 1 Eylül 2020'ye kadar kapanmayacağını hatırlatalım. Ancak platforma bundan sonra herhangi bir yeni özellik eklenmeyecek. Böyle bir kapanış tarihinin verilmesi de halihazırda mevcut olan Google Hire kullanıcılarının işlerini toparlamasına olanak sağlayacaktır. 

Google, ürünle ilgili ödemeyi durdurmayı, bir sonraki faturalandırma döngüsünden sonra müşterilerden Google Hire için ek bir ücret talep etmeyeceklerini söyleyerek gerekli bilgileri destek bölümünde açıkladıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.