Yapay zeka girişimi Retorio, 1,5 milyon dolar tohum yatırımı aldı

İnsanları psikolojik olarak objektif bir şekilde anlamak ve anlaşılmalarını sağlamak üzerine çalışan bir girişim olarak karşımıza çıkan Retorio, 1,5 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu.
Yapay zeka girişimi Retorio, 1,5 milyon dolar tohum yatırımı aldı

İnsanları psikolojik olarak objektif bir şekilde anlamak ve anlaşılmalarını sağlamak üzerine çalışan bir girişim olarak karşımıza çıkan Retorio, 1,5 milyon dolar tohum yatırımı aldı. 2018 yılında Christoph Hohenberger, Abdurrahman Namlı ve Patrick Oehler tarafından kurulan Retorio, yaklaşık 1 yıl içinde geliştirildi.

Paylaşılan bilgilere göre Retorio'nun yatırımcıları arasında ise eski SAP ve HP CEO'ları da yer alıyor. Yapay zeka teknolojisinden yararlanarak iş arayanların doğru pozisyona binlerce aday arasından kısa ve zahmetsiz bir şekilde yerleşmesini sağlayan Retorio'nun çözümü adaylar ile görüntülü mülakatlar yapıyor.

Retorio'nun sunduğu çözüm sayesinde insan kaynakları birimleri doğru adaylara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar. Söz konusu servisi kendi platformu veya diğer platformlar üzerinden kullanıcılara sunan Retorio'nun, Türkiye pazarına ise HRPeak üzerinden sunacak. Retorio, HRPeak ile 200'ü aşkın Türk firmasına ulaşmayı hedefliyor.

Geliştirdiği yapay zeka teknolojisini bir API ile müşterilere de sunan Retorio, HireVue ve Affectiva gibi önemli rakiplere de sahip durumda. Yüzden, konuşmadan, mimiklerden, sesten gelen tüm sinyaller analiz edebilen Retorio, bu yetenekleri sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

İlerleyen dönemlerde yapay zeka ile farklı alanlarda da çalışmalar yapacak olan Retorio, insanlarla yapay zeka arasındaki köprü olmayı ve yapay zekanın insanları anlayarak daha fazla yardımcı olmasını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.