Instagram'daki reklam sayısı ikiye katlandı

Hikayeler özelliğinde, Akış'ta ve Keşfet özelliğinde kullanıcıların karşısına çıkan reklamlar tartışmalara ve eleştirilere neden olsa da Facebook, 2018'de Instagram reklamlarından 9 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.
Instagram'daki reklam sayısı ikiye katlandı

Facebook Instagram'da yayınlanan reklam sayısının ikiye katlandığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl Instagram'a platformundaki reklamları ikiye katlaması yönünde ültimatom veren Facebook istediği sonuca ulaşmış görünüyor. 

Instagram'da reklamlar Hikayeler özelliğinde, Akış'ta ve Keşfet özelliğinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Platformda daha fazla reklam çıkması Facebook'un yıllar içinde Instagram üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasının bir göstergesi.Şirket, 2012 yılında 1 milyar dolara satın aldığı fotoğraf paylaşım uygulamasını Hikayeler, Filtreler ve Alışveriş özellikleriyle adeta başka bir platforma dönüştü. 

Şirket için Yaptığı bu değişiklikler yeterli görünmüyor olmalı ki yakın zamanda Instagram uygulamasınının ismini değiştirerek Instagram From Facebook adıyla ilerlemeye karar verdi. Anlaşılan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram'ın başarısını Facebook'a borçlu olduğunu tüm kullanıcılara hatırlatmak istiyor. Bu noktada özellikle Snapchat'ten kopyalanan Hikayeler üründe ciddi katkısı bulunan Instagram'ın kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger'ın geçtiğimiz yılın Eylül ayında şirketten ayrıldığını hatırlatmakta fayda var. Hatta bu ayrılık sonrasında Systrom Instagram'ın özerkliğini yitirdiğini de dile getirmişti. 

İlk olarak Instagram'a 2015 yılında reklam özelliğini getiren Facebook, tüm tartışmalara ve eleştirilere rağmen 2018'de Instagram'dan 9 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Üstelik şirketin yeni reklam modelleri ekleyerek gelirlerini arttırmaya devam edeceğini söylemek mümkün. 

Haziran ayında içerik üreticilerinin markalı içerikleri daha fazla kullanıcıya gösterebilmesi adına  markalı içerik reklamlarını duyuran Instagram, marka ve içerik üreticisi arasındaki ticari ilişkiye yeni bir boyut kazandırdı. Şirket paylaştığı blog gönderisinde ise markalı içeriklere yaptıkları yatırımı arttıracaklarını belirterek "bu daha başlangıç" ifadesini kullandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.