Herkes için yemek yapmayı kolay hale getiren yemek paketi girişimi: Bi'Yemek

Evde yemek yapmayı kolay hale getiren yemek paketi girişimi Bi'Yemek, yemeklerin hazırlanması için gerekli malzemeleri ayarında ve taze şekilde bir kutuda toplayıp kullanıcıya ulaştırıyor.
Herkes için yemek yapmayı kolay hale getiren yemek paketi girişimi: Bi'Yemek

Son dönemde anında teslimat girişimlerinin kullanıcılar tarafından oldukça rağbet gördüğünü söylemek mümkün. Zira kişiler bu uygulamaları kullanarak zamandan kazanıyor ve istedikleri ürünlere anında ulaşabiliyorlar. Günümüzde çalışan ve yalnız yaşayan genç nüfus arttıkça evde yemek yapmak da bir hayli zor hale geliyor. Bu sebepten anında market teslimatı yapan uygulamaların yanı sıra yemek paket girişimleri de kullanıcıların dikkatini çekiyor.

Evde yemek yapmayı kolay hale getiren yemek paketi girişimi Bi'Yemek, yemeklerin hazırlanması için gerekli malzemeleri ayarında ve taze şekilde bir kutuda toplayıp kullanıcıya ulaştırıyor. Bi'Yemek, hazırlanan tarif kartlarıyla yapım aşamasına dair her adımı teker teker kişiye açıklıyor. Girişim, malzemeleri tarife uygun olarak gönderdiği için de ürün israfının önüne geçiyor.

Yemek teslimatları Scotty ile yapılıyor

Emre Vatansever ve Tunahan Öztürk tarafından, mayıs ayında fikri ortaya atılan Bi'Yemek, Haziran ayında ise faaliyetlerine başladı. Web sitesini hazırlarken Wix altyapısını kullanan girişim, temmuz ayında şirket haline geldi. Aynı ay içerisinde kargo ve kurye anlaşmalarını tamamlayan Bi'Yemek, kutular için gerekli olan malzemelerin teminatını gerçekleştirdi. Girişim ağustos ayının ilk haftasında ise satışa başladı. Ürünlerin dağıtımını şu anda Scotty ile 6 saat içinde gerçekleştiren Bi'Yemek, özellikle İstanbul içi 12-16 saat arası kargo teslimatı sağlayabiliyor.

Türkiye'de ve globalde birçok rakibi olduğunu söyleyen Bi'Yemek, bazı özelliklerle rakiplerinden ayrıldığını da sözlerine ekliyor. Girişim kendi rakipleriyle ortak olan ve ayrılan özelliklerini bir şema haline getirerek farklılığını ortaya çıkarmayı hedefliyor.

30'dan fazla fenomenle iş birliği

Henüz bir yatırım almayan Bi'Yemek, tanıtım stratejisi olarak 30'dan fazla fenomenle anlaştığını açıklıyor. Girişimin gelir modeli ise karşımıza 2 veya 4 kişilik yemek kutularının satışı olarak çıkıyor. Tekil satış ve abonelik modellerinin ikisi de Bi'Yemek'te mevcut. Haftada 2, 3 veya 4 yemek olmak üzere 1, 2, 4 veya 12 haftalık abonelik seçenekleri bulunuyor. Abonelik süresi arttıkca servis başına ücret de düşüyor.

Bi'Yemek, önümüzdeki 1 ay içerisinde en az 100 siparişe ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca 100. siparişten sonra siparişlerin en çok bulunduğu bölgede bir depo açmak ve teslimatları ordan çıkararak kargo ve kurye ücretini düşürmek de Bi'Yemek'in hedefleri arasında yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.