Sağlık sektörü CFO'larının organizasyonlarını en çok etkileyeceğini düşündüğü faktörler

Sağlık sektörü CFO'larının %79'u dijital dönüşümün sağlık sektörü organizasyonlarını etkileyeceğini düşünüyor.
Sağlık sektörü CFO'larının organizasyonlarını en çok etkileyeceğini düşündüğü faktörler

Sağlık sektörü CFO'larının %79'u dijital dönüşümün sağlık sektörü organizasyonlarını etkileyeceğini düşünüyor. Şu anda %79 olan bu oran geçtiğimiz yıl karşımıza %53 olarak çıkmıştı. Hastane CEO'ları ise önümüzdeki üç yıl içinde organizasyonları için en büyük risk olarak sıkça belirtilen "teknoloji ve iş dönüşümünü" gösteriyor. Tüm bunlara baktığımızda sağlık hizmetinin yeni gelir fırsatları yarattığını ve benzeri görülmemiş bir hızla dijitalleştiğini söyleyebiliriz. Ama aynı zamanda finans yöneticilerini yeni iş modellerini uyarlamaya ve yeniyi değerlendirmeye zorluyor.

İşletme dönüşümüne hazır olan CFO'ların oranı: %40

Çok sayıda sağlık hizmeti CFO'su dijital dönüşüm konusunda endişeli olsa da küçük bir kesimin buna hazırlıklı olduğunu söylemek mümkün. Ankete katılanların sadece %40'ı işletme dönüşümü için "çok hazırlıklı" olduklarını söylerken, geri kalanı sadece orta derecede hazır olduğunu veya hazır olmadığını söylüyor. Bunun dönüşüm çabalarının mevcut örgütsel riskleri bir araya getirmesi gerçeğinden kaynaklanabileceğini belirtelim. Örneğin, hastaneler uzaktaki hastaları izleme araçları gibi yeni dijital sağlık teknolojisine yatırım yaparken, pahalı veri ihlallerini önlemek için yeni siber güvenlik açıklarını azaltmaya zorlanıyorlar. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.