E-ticarette teslimat noktasının önemi her geçen artıyor: Kitapyurdu'nun teslim noktaları 1 yılda 130 binden fazla teslimat aldı

Ülkemizde online kitap satışının önemli isimlerinden olan Kitapyurdu, kitapları fiziksel bir mağazaya gidip oradan almaya olanak sağlayan teslim noktası ağını genişletiyor.
E-ticarette teslimat noktasının önemi her geçen artıyor: Kitapyurdu'nun teslim noktaları 1 yılda 130 binden fazla teslimat aldı

Ülkemizde online kitap satışının önemli isimlerinden olan Kitapyurdu, kitapları fiziksel bir mağazaya gidip oradan almaya olanak sağlayan teslim noktası ağını genişletiyor. Kitapyurdu'nun teslim noktalarından internet sitesi üzerinden verilen siparişler alınabiliyor ve bu hizmet için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Kitapyurdu müşterileri, teslim noktalarından diledikleri saatte siparişlerini teslim alabiliyorlar. Ayrıca teslim noktalarında kitap hediyeleri de oluyor. Bazı şubelerde ise nakit ya da kartla teslim anında ödeme imkânı da sunuluyor. Teslim noktaları, İstanbul başta olmak üzere Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Muğla, Sakarya, Trabzon gibi Türkiye'nin 11 ilinde şu an için mevcut. Hatta kafesini teslim noktası haline getirmek isteyenler buradan başvuru yapabiliyorlar. 

1 yılda 131 bin 943 teslimat

Kitapyurdu'nun ilk teslim noktasının Ekim 2017'de açıldığını hatırlatalım. Teslim noktalarının ortalama mesai saatleri ise 9:00 ve 22:00 arası olarak belirlenmiş. Toplam 29 teslim noktasına 1 Ağustos 2018 ve 1 Ağustos 2019 tarihleri arasında gönderilen sipariş sayısı ise 131 bin 943. En çok paket teslim eden nokta olan Üsküdar Teslim Noktası'nda bugüne kadar 21 bin 234 teslimat gerçekleşti.

Kitapyurdu'nun teslim noktalarında sipariş oluştururken herhangi bir "Teslim Noktası" seçildiğinde kargo ücreti ödenmiyor. Ödeme tutarı 40 TL ve üzeri siparişlerde 150 puan, 75 TL ve üzeri siparişlerde ise 300 puan kazanılabiliyor ve kazanılan puanlar sipariş teslimatı gerçekleştikten 24 saat sonra hesaba yükleniyor. Nakit ödeme seçeneği bulunan teslim noktalarında, siparişin ödemesi teslimat esnasında yapılabiliyor. Teslim noktası seçiminin de oldukça kolay olduğunu belirtelim. Bunun için alışverişin "Kargo Metodu" adımında, "Kargo" veya "Kapıda Nakit Ödeme" seçeneklerinde istenilen teslim noktası kolaylıkla seçilebiliyor. 

E-ticaret oyuncularının önem vermesi gereken nokta: Teslimat Noktaları

Kullanıcı tarafından baktığımızda e-ticarette teslimat noktaları son dönemde ciddi anlamda önem kazanıyor. Kargo şirketlerinin teslimat düzenlerinde yaşanan sıkıntılar ve çeşitli zamansızlıklar, kullanıcıların e-ticaret sitelerinden satın aldıkları ürünlere daha kolay bir şekilde ulaşabilmeleri için teslimat noktalarına yönelmelerine neden oluyor.

Örneğin geçtiğimiz günlerde DHL Express'in evde kurye bekleme zorunluluğunu ortadan kaldıran akıllı bir dolap sistemi olan DHL SwipBox adlı uygulamasının Türkiye'de de kullanıma açtığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Aynı şekilde Türkiye'nin önemli e-ticaret platformlarından Hepsiburada da uzun bir süredir Kargom Burada adı altında teslimat noktası hizmeti veriyor. Hepsiburada'nın hizmetinde ise kullanıcılar, Kanyon, Zorlu Center, Akasya ve Akmerkez gibi alışveriş merkezlerindeki Easy Point teslimat noktalarından cumartesi ve pazar günleri dahil haftanın her günü "Kargom Burada" hizmetini alabiliyorlar.

Sonuç olarak, teslimat noktaları ürüne ulaşım kolaylığı ile kargo ücreti açısından kullanıcıya ciddi anlamda fayda sağlıyor. Zira teslimat noktası hizmetlerinin günden güne artıyor oluşunun en önemli nedenleri olarak karşımıza bunlar çıkıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.