Elektrikli scooter ve bisiklet kiralama uygulaması: ETKU

Yeni bir yerli girişim olan ETKU İstanbul sokaklarında elektrikli scooter ve bisiklet kiralama uygulaması olarak hizmet sunmaya başladı.
Elektrikli scooter ve bisiklet kiralama uygulaması: ETKU

İstanbul'da hizmet veren bir elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak hayatımıza giren Martı'yı geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Mayıs ayında ise Almanya merkezli Flash (Circ) ve ABD merkezli Lime girişimlerinin ülkemizde hizmet vermeye hazırlandıklarını duyurmuştuk.

Fakat bu markalar ülkemizde hizmet vermeye başlamadan yeni bir yerli girişim olan ETKU İstanbul sokaklarında elektrikli scooter ve bisiklet kiralama uygulaması olarak hizmet sunmaya başladı. Orhan Yılmaz tarafından kurulan ETKU, geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı.

Osmanağa ve Caferağa mahallelerinde hizmet veriyor

Şu an için sadece Kadıköy sınırları içinde yer alan Osmanağa ve Caferağa mahallelerinde hizmet veren girişim, rakiplerinden farklı olarak elektrikli bisiklet kiralama seçeneği de sunuyor. Mobil uygulamaya sahip olan ETKU'yu kullanmak ise oldukça basit. Uygulama aracılığı ile platforma üye olduktan sonra harita üzerinden uygun durumdaki scooterı seçerek QR kodu okutmanız gerekiyor.  

QR kod okutulduktan sonra scooterı kullanmaya başlayabilirsiniz. Rakiplerinden farklı olarak Vale hizmeti de sunan ETKU, eğer bulunduğunuz noktaya yakın bir scooter bulunmuyorsa sunduğu hizmet ile scooterı bulunduğunuz noktaya getiriyor. 

10 dakikalık yolculuk 3,5 TL

ETKU'nun scooterlarının başlangıç fiyatının 1 TL olduğunu ve 1 dakika için 0,25 TL ödediğinizi de ekleyelim. Karşılaştırmak gerekirse Martı'nın başlangıç fiyatı 3 TL ve 1 dakika için 0,75 TL ödemeniz gerekiyor. Kısacası ETKU'nun Martı'ya oranla çok daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz. ETKU ile yapılan 10 dakikalık yolculuğun fiyatı sadece 3,5 TL.

Tabii ki ETKU'yu kullanmak için uygulama aracılığı ile hesabınıza bakiye eklemeniz gerektiğini de belirtelim. Bugün itibariyle haritayı kontrol ettiğimiz bisiklet ile karşılaşmadığımızı sadece scooterların haritada yer aldığını da ekleyelim. Şu an için haritada 17 scooter görünüyor.

Platforma kayıt olabilmek için kimliğiniz ile selfie çekerek ETKU'ya göndermeniz gerektiğini de belirtelim. Kimlik ile selfie istenmesi kayıt işlemini tamamlamak için oldukça sıra dışı bir seçenek. Bu zorunluluk maalesef pek çok kişinin ETKU'yu kullanmaktan vazgeçmesine neden olabilir. Dilerseniz ETKU uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.