iOS 13'ün beta sürümü Apple iPhone 11 etkinliğine dair ipuçları verdi

iOS 13 beta sürümünde iPhone 11'in tanıtılacağı etkinliğin 10 Eylül'de gerçekleşeceği keşfedildi.
iOS 13'ün beta sürümü Apple iPhone 11 etkinliğine dair ipuçları verdi

iOS 13'ün beta 7 sürümünün dün yazılım geliştiricilere açılmasıyla birlikte, geliştiriciler iPhone 11 dair ipuçları aramaya başladı. Hatta iHelp BR, son iOS 13 beta sürümünde iPhone 11'in tanıtılacağı etkinliğin 10 Eylül'de gerçekleşeceğini keşfetti.

"HoldForRelease" isimli bir görselin iOS 13'ün ana ekranında yer alan takvim uygulamasının üzerinde 10 Eylül tarihini gösteriyor. Apple bu görseli alınan yeni bir iPhone'un sıfırdan kurulması esnasında kullanıyor.

Hatırlarsanız iOS 12 de 12 Eylül'ü işaret eden benzer bir görsele sahipti. 12 Eylül tarihinde ise Apple, iPhone XS'i duyurmuştu. Dolayısıyla bu görselin Apple'ın 10 Eylül etkinliğinde iPhone 11'i tanıtacağını gösterdiğini söyleyebiliriz. Üstelik Apple önceki yıllarda da iPhone tanıtımlarını benzer tarihlerde gerçekleştrimişti. Şirketin iPhone etkinliklerini genellikle Eylül ayının ikinci Salı ve Çarşamba günlerinde yapmayı tercih ettiği biliniyor.

12 Eylül 2018 tarihi Çarşamba'ya denk gelirken, 12 Eylül 2017 tarihi Salı gününe denk geliyordu. Aynı şekilde 7 Eylül 2016 ve 9 Eylül 2015 tarihlerinin de Çarşamba gününe denk geldiğini belirtelim.

Apple'ın 2019 etkinliğinde 3 yeni iPhone duyurması bekleniyor. Bu yılın başlarında Apple'ın iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max'in yeni varislerini tanıtacağına dair söylentiler yayıldı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan modellerden iPhone XS ve XS Max modelleri OLED ekran paneli kullanırken, iPhone XR modeli ise LCD ekran paneli kullanıyor. Paylaşılan bilgilere göre Apple, 2019 yılında tıpkı geçtiğimiz yılda da olduğu gibi 2 tane OLED ekranlı model 1 tane ise LCD ekranlı model tanıtacak.

Digitimes tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple 2019 yılında 6.1 inç büyüklüğünde LCD ekranlı bir modelin yanı sıra 5.8 inç ve 6.46 inç büyüklüklerinde OLED ekranlı modeller tanıtacak. Aynı şekilde yeni iPhone modellerinde arka kısımda hem 2 hem de 3 kamera kullanımı olması bekleniyor.

Apple'ın tanıtacağı yeni ürüne iPhone 11 Pro ismini verebileceği de konuluşulanlar arasında, açıklanacak olan modellerin iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max isimlerini taşıması gündemde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.