Sanatçılar için Apple Music uygulaması, beta sürümden çıkarak tüm dünyada kullanıma açıldı

Apple, ücretsiz analitik aracı olan Sanatçılar için Apple Music'i betadan çıkarıp global olarak tüm dünyanın kullanımına sundu.
Sanatçılar için Apple Music uygulaması, beta sürümden çıkarak tüm dünyada kullanıma açıldı

Bir yıldan uzun bir süre önce Apple, Sanatçılar için Apple Music uygulamasını beta sürümde kullanıma sunmuştu. Perşembe günü Apple, ücretsiz analitik aracı olan Sanatçılar için Apple Music'i betadan çıkarıp global olarak tüm dünyanın kullanımına sundu. Şirketin bu süreçte ürüne yeni özellikler eklediğini de belirtelim.

Bir yıl boyunca sadece masaüstü kullanımında olan Sanatçılar için Apple Music'in şimdi iOS cihazlarda da kullanılabildiğini hatırlatalım. Uygulama, hem web hem de iOS cihazlarda, müzisyenlerin ve ekiplerinin bir şarkının ne sıklıkla çalındığını, kaç dinleyiciye ulaştığını ve kaç kez satın alındığını görmelerini sağlıyor. Ayrıca, yeni bir şarkının ilk haftasında önceki şarkıların ilk haftaları ile karşılaştırma yapılıyor ve şarkının popülaritesinin artırabilmek için kayda değer verileri vurgulamak amacıyla ortaya çıkarılmış bir içgörü bölümü bulunuyor. 

Apple, geçtiğimiz yıllarda satın aldığı Shazam üzerinden de sanatçılara bazı veriler sunuyor. Buradaki asıl fikir, bir sanatçı veya belirli bir şarkıyı aramaktan çok farklı olan dinleyici davranışını yakalamak olarak karşımıza çıkıyor. Ortalama günlük dinleyici sayısını ülke, şehir veya şarkıya göre görme yeteneği de Shazam'la birlikte Sanatçılar için Apple Music'e gelen yeniliklerden biri.

Çalma listeleri hakkında ayrıntılı bir bilgi içeren “Plays from Playlists” ise bir sanatçının şarkılarının hangi çalma listelerinde bulunduğunu gösteriyor ve sunduğu haftalık verilerle sanatçının dinlenme sayılarına dair verileri daha iyi takip edebilmesine yardımcı oluyor.

Sanatçıların bu adres üzerinden platforma üye olabileceklerini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.