Apple, iPhone'u hackleyebilene 1 milyon dolar ödül verecek

Güvenlik dendiğinde akla ilk gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, iPhone modelini hackleyebilen araştırmacılara 1 milyon dolar ödül verecek.
Apple, iPhone'u hackleyebilene 1 milyon dolar ödül verecek

Güvenlik dendiğinde akla ilk gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, akıllı telefon modeli olan iPhone'u kırabilene büyük bir ödül vereceğini duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre şirket, iPhone modelini hackleyebilen araştırmacılara 1 milyon dolar ödül verecek.

Söz konusu 1 milyon dolarlık ödülün bügüne kadar bir teknoloji firması tarafından vadedilen en büyük ödül olduğunu da ekleyelim. 100 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında ödüller dağıtacak olan Apple, daha önce en fazla 200 bin dolar ödül dağıtıyordu.

Önümüzdeki sonbahar aylarında tüm araştırmacılar için açık olacak ödül programı ile ürünlerindeki açıkları bulmayı hedefleyen Apple, temelde daha güvenli bir firma olmak için ödül programına sahip. Tabii ki söz konusu ödül programının sadece iPhone'u kapsamadığını da belirtelim.

Mac modelleri için de bir bug ödül programı açan Apple, watchOS ve tvOS işletim sistemleri için de açıkların araştırılmasını sağlayacak. Ödül programı ile ilgili açıklamanın Las Vegas'da düzenlenen Black Hat konferansında konuşmacı olarak yer alan Apple güvenlik mühendisliği direktörü Ivan Krstić tarafından yapıldığını da ekleyelim.

iPhone'u hacklemeyi başaran araştırmacılar 1 milyon dolar ödül alacakken, kullanıcı etkileşimi gerektirmeyen ağ saldırısı yapabilen araştırmacılar ise 500 bin dolar ödülün sahibi olacaklar. Son olarak FBI'ın 2016 yılında Apple'ın yardımı olmadan iPhone'u hacklemeyi başardığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.