Salesforce, ClickSoftware'i 1,35 milyar dolara satın alacağını duyurdu

Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Salesforce, yazılım firması olan ClickSoftware'i satın alacağını duyurdu.
Salesforce, ClickSoftware'i 1,35 milyar dolara satın alacağını duyurdu

Salesforce'un kurumların kullandıkları verileri anlamlandırmaları konusunda hizmet sunan Tableau Software'i 15,3 milyar dolar karşılığında satın almaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Salesforce, yazılım firması olan ClickSoftware'i satın alacağını duyurdu.

Sahada çalışanları olan şirketlere özel olarak yazılımlar geliştiren ClickSoftware için 1,35 milyar doları gözden çıkaran Salesforce, söz konusu satın almanın gerçekleşmesi ile birlikte sunduğu saha servis hizmetini güçlendirmeyi hedefliyor. Haziran ayında şirketin finansal durumu ile ilgili bilgiler de paylaşan Salesforce, bulut hizmetlerinin 1 milyar dolar gelir barajını aştığını da duyurmuştu.

Agresif bir şekilde satın almalarına devam eden Salesforce, ClickSoftware satın alması ile bulut hizmetlerinin elde ettiği geliri daha da artırmayı hedefliyor. Konu ile ilgili bir açıklama da yapan Salesforce Service Cloud'un EVP ve GM'i Bill Patterson, ClickSoftware satın almasının sadece bulut hizmetlerinin büyümesini hızlandırmakla kalmayacağını aynı zamanda müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına yenilikler sağlayacağın da dile getirdi.

ClickSoftware'in Salesforce'dan daha eski bir şirket olduğunu da ekleyelim. 1997 yılında kurulan ClickSoftware'in, 2000 yılında halka arz gerçekleştirdi. Şirketin 2015 yılında Francisco Partners'a 438 milyon dolar karşılığında satıldığını da ekleyelim. Kısacası Francisco Partners 4 yıl gibi bir sürede parasını iki katına çıkarmış oldu. Son olarak satın alma anlaşmasının önümüzdeki sonbahar aylarında kapanmasının beklendiğini de aktaralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.