Mobil iletişimde yeni teknolojilerin adaptasyonu [Rapor]

Mobil iletişim günlük hayatta Türkiye'de neredeyse herkes tarafından aktif olarak kullanılmakta. Zaman içinde birine ulaşmaktan her zaman bağlı kalmaya giden mobil iletişim yolculuğunda operatörlere artık daha fazla iş düşüyor. Yaklaşan 5G lansmanı, AI teknolojilerinin gelişmesi, IoT ile daha çok cihazın kullanılmaya başlaması telcoları yeni stratejilere yöneltiyor.
Mobil iletişimde yeni teknolojilerin adaptasyonu [Rapor]

Yönetici özeti

Mobil iletişim sektörü uzun sürelerden beri benzer söylemler üzerinde hikayeler kuruyor. Müşterilerin beklentileri konuşmadan internete dönmüş olsa bile standart tarife içeriklerini çok değiştiremeyen ve özellikle Türkiye’de ARPU düşüşü sağlayamayan operatörleri dünyadaki değişikliklerle birlikte zorlu bir mücadele bekliyor. 

Operatörlerin farklılaşmak için 5G’ni deployment’larına başlamak, IoT ile stratejiler geliştirmek, AI kullanarak markalarını yenilik ve lider konumuna getirmek gibi pek çok adımdan bahsedilebilir. Elbette bu adımları ne şekilde atacaklarına operatörlerin karar vermesi gerekiyor ancak geride kalanın takipçi durumundan çıkamayacağı ve arayı kapatamayacağı bir düzenle karşı karşıyayız. 

Mobil İletişimde Yeni Teknolojilerin Adaptasyonu [Rapor]
Mobil İletişimde Yeni Teknolojilerin Adaptasyonu [Rapor]
Dilerseniz Webrazzi Insights üyesi olmadan 1.250 ₺ + KDV karşılığında raporu satın alabilirsiniz.
Satın Al ₺1.250 + KDV
veya
Webrazzi Insights üyesi olarak tüm raporlara erişin
Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.