Londra merkezli etkinlik planlama platformu Fever, 35 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin etkinlik planlamalarına yardımcı olmak için özel algoritmalar kullanan bir girişim olan Fever, Japonya merkezli Rakuten'in yatırım kolu Rakuten Capital liderliğindeki yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.
Londra merkezli etkinlik planlama platformu Fever, 35 milyon dolar yatırım aldı

Şirketlerin etkinlik planlamalarına yardımcı olmak için özel algoritmalar kullanan bir girişim olan Fever, Japonya merkezli Rakuten'in yatırım kolu Rakuten Capital liderliğindeki yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı. Londra merkezli girişim, aldığı yeni yatırımla birlikte toplam yatırım miktarını 70 milyon dolara yükseltmiş oldu. 35 milyon dolarla sonuçlanan turda karşımıza Accel Partners ve Atresmedia gibi isimler çıkıyor. 

Şu anda Madrid ve Londra'da ofisleri bulunan Fever, kullanıcılar için kişiselleştirilmiş etkinlik listeleri oluşturuyor. Şirket, ayrıca kendi sosyal medya hesaplarından kullanıcı dataları topluyor ve etkinlik planlamaları konusunda şirketlere yardımcı oluyor. Şirket, kendi web sitesi ve uygulamasıyla ayda 25 milyondan fazla tekil kullanıcıya ulaştığını iddia ediyor. Kullanıcıların Londra, New York, Paris ve Madrid şehirlerinde en iyi etkinlikleri keşfetmelerini sağlıyor. Şirket aldığı yeni yatırımla kendi teknolojisini geliştirmek ve Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da ofisler açmak istiyor.

Fever, markaların kendi etkinliklerini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Girişim, şirketlerin etkinliklerini oluştururken; ürün lansmanları etrafında canlı etkinlikler gerçekleştiriyor. Aynı zamanda etkinliklerde katılım riskini en aza indirgemek için yukarıda bahsettiğimiz kendi tüketici verilerini kullanıyor.

Yatırımın ardından Rakuten'in Fever'ın ticari ortağı olacağını, aynı zamanda yeni turda da yatırımcı olarak karşımıza çıkan eski Alibaba Investments başkanı Michael Zeisser'ın da Fever yönetim kuruluna katılacağını söyleyebiliriz. Fever'ın yeni yatırımdan sonra KOBİ'lerin müşterileriyle olan ilişkilerini artırmalarına yardımcı olmak için diğer Rakuten portföy şirketleriyle iş birliği yapmayı planladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.