Amazon, fiziksel sipariş düğmesi Dash'i kapatıyor

Bu yılın ilk aylarında Dash düğmesinin satışını durduran Amazon, bugün Dash düğmelerine verdiği desteği durduracağını duyurdu.
Amazon, fiziksel sipariş düğmesi Dash'i kapatıyor

E-ticaret devi Amazon, bundan dört yıl önce kullanıcıların düzenli olarak satın aldığı tek bir ürünü, evlerinde bulunan fiziksel bir düğmeye basarak sipariş edebilmesi için sipariş çubuğu Dash'i tanıtmıştı. 2015 yılında 1 Nisan'dan bir gün önce duyurulan ürün, kullanıcılar tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı.

İlk etapta gerçekliği sorgulanan bu ürün, piyasaya çıktıktan sonra bir pazarlama harikası olarak konumlansa da zaman içinde beklenen başarıyı yakalayamadı.  

Bu yılın başında Dash düğmesinin satışını durduran Amazon, şimdiye kadar sattığı ürünlere verdiği desteği durduracağını duyurdu. Dash kullanıcılarına bu konuda bir e-posta gönderen şirket, Dash düğmelerinin 31 Ağustos 2019'dan itibaren çalışmayacağını da belirtti. 

Görünen o ki; Amazon, Dash ürününü hem yeteri kadar satamadı hem de satılan ürünler beklendiği kadar kullanılmadı. Hatta Bir Amazon temsilcisi yaptığı açıklamada düğmelerin kullanımının son birkaç ayda önemli ölçüde azaldığını ifade etti. 

Bu düğme konseptinin Amazon uygulamasındaki dijital versiyonu çalışmaya devam edecek. Böylece şimdiye kadar tek bir ürün sürekli uygulama üzerinden sipariş verenler bu alışkanlıklarını bozmadan devam ettirebilecek. Dolayısıyla bu sadece fiziksel düğmelerin kullanımdan kalktığını söylemek mümkün. 

Bu arada Amazon'un atılacak olan Dash düğmeleri için bir geri dönüşüm programı başlattığını söyleyelim. Geri dönüşüm ve gönderim maliyetlerini karşılayan Amazon, kullanıcılarını Dash düğmelerini bu programa göndermeye teşvik ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.