Web sitelerindeki ziyaretçilerin site içindeki bütün deneyimlerini görselleştiren ve ziyaretçilerden direkt geri bildirimler toplayabilen bir yazılım sunan VisitorLAB, İlyas Osmanoğulları, Abdullah Osmanoğulları, Eylem Çilem Koluaçık ve Alperen Özlü tarafından geliştirildi. VisitorLAB'in Developtica firmasının bir ürünü olduğunu da ekleyelim.
2018 yılının Ağustos ayında bir fikir olarak ortaya çıkan VisitorLAB, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Kullanıcı deneyimlerini görselleştirerek web site sahiplerine kendi sitelerine bir kez de ziyaretçilerinin gözünden görme imkanı sağlayan VisitorLAB, web site üzerinde en çok dikkat çeken alanları, ziyaretçilerin hangi sayfada neden web sitesinden çıktığını, mouse hareketlerini, tıklama oranlarını ve formlarda olan hataları tespit ederek, web sitelerinde yapılacak olan güncellemelerin tahminlere göre değil direkt kullanıcı içgörülerine göre yapılmasına olanak sağlıyor.
Makine öğrenimi teknolojisini kullanan VisitorLAB, web sitelerine ziyaretçilerin hareketlerinden elde edilmiş bilgilere sitelerini düzenleyerek daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmalarına olanak tanıyor. Bu sayede şirketler web sitelerinin performansını artırabiliyorlar.
Ziyaretçi kaydı, ısı haritası, konsol hata tespiti, anket, form analizi ve anında geri bildirim araçları gibi özelliklere sahip olan VisitorLAB, ürün müdürleri, dijital pazarlama ekipleri, web geliştiriciler, UX/UI tasarımcıları, strateji ve analist ekipleri gibi web site performansını maksimuma taşımak isteyen ekipler için geliştirildi.
Geçtiğimiz Mayıs ayı itibariyle beta sürecine başlayan VisitorLAB, şimdiye kadar toplam 98 tekil kullanıcının eklediği 111 web sitesini üzerinden 2,5 milyondan fazla konsol hatası tespiti yaptı. 1 milyondan fazla ziyaretçi kaydı ve ısı haritası sonucu da ölçümleyen girişim, e-ticaret sitelerinden içerik sitelerine kadar pek çok müşteriye sahip.
Konsol hataları tespiti ve özellikle kendi geliştirdikleri makine öğrenimi altyapıları ile yaptıkları veri analizi ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen VisitorLAB, yurt dışında Hotjar, Mouseflow ve Smartlook gibi rakiplere sahip. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan VisitorLAB, müşterilerine 18, 64, 160 ve 320 dolar fiyat etiketlerine sahip 4 farklı paket sunuyor.